REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Egipto kariai šeštadienį panaudojo jėgą prieš daugiau politinių pokyčių reikalaujančius protestuotojus. Demonstrantai kaltina šalies karinę vadovybę „tautos išdavyste".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak protestuotojų, kariai juos puolė po vidurnakčio. Jie šaudė į orą ir lazdomis mušė demonstrantus, reikalaujančius, kad karinės pajėgos įgyvendintų daugiau reformų, tarp jų –iš esmės peržiūrėtų dabartinio ministrų kabineto veiklą. Ginkluotojų pajėgų aukščiausioji taryba, kuri pradėjo valdyti Egiptą atsistatydinus prezidentui Hosniui Mubarakui (Hosni Mubarak), atsiprašė protestuotojų, tvirtindama, kad nebuvo jokio nurodymo pulti demonstrantus ir incidentas buvo netyčinis.

REKLAMA

Pasak tarybos atstovų, naktį į šeštadienį sulaikyti protestuotojai bus paleisti. Nenurodoma, kiek žmonių buvo iš viso sulaikyta. Ginkluotojų pajėgų aukščiausioji taryba pareiškė, kad į karius butelius ir akmenis mėtė "infiltruoti" asmenys.

„Tai, kas atsitiko praėjusią naktį, buvo... karo policijos ir revoliucijos vaikų pavienių nenumatytų kivirčų pasekmė", –taryba teigė „Facebook" socialiniame tinkle, kuris tapo jos pagrindine viešųjų ryšių priemone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų