REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkų studentai, pasiryžę dirbti sezono metu Aliaskoje ir kartu su kitais žvejoti lašišas, gali uždirbti 1000 dolerių (apie 2500 litų) per savaitę. Tiesa, tikėtina, kad darbas gali trukti iki 17 valandų per parą.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą savaitę darbdaviai iš Aliaskos ruošiasi kalbinti Rzeszow ir Yaroslavl miestų studentus įsidarbinti jų žuvies apdirbimo pramonės srityje dirbančiose kompanijose.

REKLAMA

Kaip žurnalistus informavo Diana Zaloga, susitikimą organizuojančios įmonės „Why not USA“ atstovė, kelionė į Aliaską yra ne tik galimybė įgauti patirties ir įgūdžių, bet ir užsidirbti pinigų bei patirti nuotykių. Pažymima, kad darbas Aliaskoje nėra pats lengviausias, tačiau jo pranašumas – atlyginimas, siekiantis net 1000 dolerių per savaitę.

Lenkijos studentams tektų pasiruošti rūšiuoti žuvį ir paruošti ją užšaldymui, pakuoti žuvį į dėžes, krauti dėžes ant padėklių. Vyrams tenka sunkiausi darbais, moterys rūpinasi tokiais dalykais kaip žuvies valymas ir išdorojimas. Vis dėlto studentams tektų pasiruošti dirbti itin sudėtingomis sąlygomis – esant aukštai drėgmei ir šalčiui. Be to, dirbti tektų plaukiojančiose gamyklose, kurių veikimas priklauso nuo oro sąlygų – jei šis blogas, nėra nei darbo, nei pinigų. Ir priešingai, jei orai tinkami, darbo gali užtekti 16-17 valandų per parą.

REKLAMA
REKLAMA

Darbai Aliaskoje įprastai prasideda birželį, o baigiasi apie rugsėjo 15 dieną. Tarp reikalavimų studentams – ir pakankamai geros anglų kalbos žinios bei pradėtas bent vienas studijų semestras.

Uždarbio galimybes studentams siūlo programa „Work and Travel“. Ši programa leidžia studentams ne tik keliauti po Jungtines Amerikos valstijas, bet ir įgyti kalbos įgūdžių, sužinoti daugiau apie šalį. Darbdaviai iš Aliaskos taip pat susitiks ir su studentais Krokuvoje ir Liubline.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų