REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Potvynio zonoje ledu virtusio vandens atkirstiems keliems šimtams Pagėgių sav. ir Šilutės raj. gyventojų išreikšti savo valią rinkimuose padeda ugniagesiai.

REKLAMA
REKLAMA

Apsemtų sodybų link Pagėgių ugniagesių gelbėtojų technika pajudėjo ankstų rytą. Jiems per dieną teko aplankyti 5 užšalusio potvynio vandens atkirstus kaimus, kuriuose gyvena apie 70 rinkėjų.

REKLAMA

„Ledai bus nepralaužti, galim ir įstrigti, dėl to paėmėm antrą mašiną, kad galėtų ištraukti jeigu reikėtų. Nežinau, kaip bus, nes keliai yra ledu padengti, yra sausledžiai ir nenumanau kas gali būti“, – sakė Pagėgių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Vladas Liekis.

Pasiekti dvi sodybas Bitėnų ir Krakeniškių kaimuose, kuriose gyvena trys rinkėjai, prireikė įveikti apie 80 kilometrų. Žmonės džiaugiasi sudaryta galimybe balsuoti namuose, tačiau sako ir be jos būtų bandę pasiekti rinkimų apylinkes.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai tik šįmet pirmas metas, kai čia atvažiavo, o taip į Lumpėnus einam. Ledas mums dabar maišo, o taip tai gerai labai pasivažinėt“, – sakė viena Krakeniškių kaimo gyventoja

„Smagiau, kai gali pats nueit, bet kai negali, tai žinai... kai negali, tai ką darysi – smagiau, kai gali pats nueit, aišku...“, – aiškino Bitėnų kaimo gyventoja.

Pagal rinkimų įstatymą teisę balsuoti namuose turi tik sulaukusieji 70-ies metų ir neįgalūs. Tokių apsemtose Pagėgių savivaldybės teritorijose būtų tik 14. Tačiau po ilgų svarstymų, vietos rinkimų komisijų sprendimu, taip balsuoti buvo leista visiems į potvynio gniaužtus patekusiems rinkėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ir priešgaisrinės tarnybos, ir ekstremalių situacijų valdymo tarnybos, ir tų posėdžių metu mes galvojome, kad būtų pats saugiausias, kad neatsitiktų kažkokia tai nelaimė, būtų geriausia nuvykti pas rinkėjus ir jie išbalsuotų namuose“, – teigė Pagėgių savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Ramutė Valančienė.

Šilutės rajone potvynio zonoje yra atsidūrę daugiau rinkėjų nei Pagėgiuose, todėl pas juos važiuoti žadama ir rytoj.

Vietos komisijų atstovai sako ketinantys inicijuoti Rinkimų įstatymo pataisas, nes dabar jame nėra numatyta, kaip reikia elgtis potvynio ar kitų ekstremalių situacijų atveju.

Asta KAŽUKAISKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų