REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Susikompromitavę, nekompetentingi ar visuomenei nenaudingus sprendimus priimantys politikai sulaukia ne tik neigiamo piliečių vertinimo, bet ir kandaus menininkų žvilgsnio.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviškame interneto aukcione  tuktuk.lt pasirodė iš veltinio pagaminta ūkio ministro Dainiaus kreivio galva. Prekė apibūdinama kaip „Ministro  Dainiaus Kreivio galva. Pagaminta is veltinio . Vienetinis tekstilės , meninis darbas. Aukstis 16 cm.“ Kūrinio autorius interneto puslapyje nėra įvardintas. Kainą pirkėjai gali pradėti siūlyti nuo vieno lito, aukcionas tęsis iki kovo 4 dienos.

REKLAMA

Dainius Kreivys į skandalą pateko paaiškėjus, kad būdamas ministru, jis galimai nesilaikė įstatymu nustatytos nusišalinimo pareigos ir dalyvavo valdant jo šeimai priklausančias verslo įmones „Stamija“ ir „Makveža“ bei prekybos tinklą „Moki–veži“. Pagrindinė jų akcininkė yra D. Kreivio motina, kas galbūt ir paskatino neįprastai sėkmingą įmonių plėtrą.

Prieš kurį laiką interneto aukcionuose buvo galima įsigyti tekstilines premjero Andriaus Kubiliaus, prezidentės Dalios Grybauskaitės, parlamentaro Petro Gražulio, buvusio finansų ministro Algirdo Šemetos lėles-antrininkes. Reputaciją susigadinusius  valdančiuosius paversti lėlėmis maždaug prieš metus sugalvojęs fotografas Saulius Paukštys tuomet teigė  kad tai – kritikos forma, kuri turėtų juos priversti susiimti.

REKLAMA
REKLAMA

„Labiausiai norėčiau, kad politikai susigriebtų – manau, kad tos lėlės jiems yra skaudi rakštis tylaus niurnėjimo ar susitaikymo fone, ir tikiuosi, kad jie, nugalėję ambicijas ar įsižeidimus, baigę purkštauti, įvertins tai kaip liaudies balsą ir galiausiai koreguos savo elgesį“, – yra sakęs S. Paukštys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų