REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 pačių jauniausių ir sėkmingiausių Europos kulinarų, pelnytai išgarsėjusių ne televizijos dėka! Jų atkaklumas, ryžtas, gabumai ir talentai padėjo jiems tapti jaunais gastronomijos genijais!

REKLAMA
REKLAMA

Christian Puglisi; restoranas „Relae“, Danija

Šis 28 metų sicilietiško kraujo kulinaras atidarė savo pirmąjį „Relae“ restoraną po to, kai jam teko padirbėti „El Bulli“ restorane, bei būti antruoju  šefu Kopenhagos „Noma“ restorane. Žvelgiant į kai kuriuos šio virėjo šedevrus kyla mintys, kad jaunuolis sumaišė viską, kas pakliuvo po ranka, tačiau talentas neginčytinai yra! Jo gabumus tikrai įvertintumėte paragavę sūdytos makrelės (karališkosios skumbrės) su žiediniais kopūstais, paskanintos citrinos žievelės koše (tyrele).

REKLAMA

Christian Puglisi (nuotr. Asvyras.lt)Christian Puglisi (nuotr. Asvyras.lt)

Alexandre Gauthier; restoranas „La Grenouillère“, Prancūzija

Prieš dvejus metus Alexandre Gauthier grąžino savo šeimos restoranui, įsikūrusiam šiaurės Prancūzijoje, Michelin žvaigždę ir pratęsė kelionę link pasaulinio pripažinimo. Jaunasis talentas mokėsi Prancūzijos gastronomijos rojuje – pas Aleną Diukasą „Plaza Athénée“ restorane, Paryžiuje. Alexandre'as mėgsta stebinti savo lankytojus keistais produktų deriniais, pavyzdžiui vienas tokių miksų: putpelių kiaušiniai, išdėlioti ant Briuselio kopūstų su trintais česnakais bei kubeliais pjaustytomis vynuogėmis!

REKLAMA
REKLAMA

Alexandre Gauthie (nuotr. Asvyras.lt)Alexandre Gauthie (nuotr. Asvyras.lt)

Mathieu Rostaing Tayard; restoranas „Le 126“, Prancūzija

Mathieu gali drąsiai teigti, kad jo restoranas yra geriausias Lione, o jo vadovui tik 27 metai. Iki šiol Mathieu buvo pastebėtas virtuvėse šalia tokių įžymybių kaip Nikolia Le Bek ir Pjeras Ganjeras. Restorano meniu puikuojasi keturi patiekalai, kainuojantys po 35 eurus, tačiau jūsų skonio receptoriai įvertintų minėtus patiekalus ir po 350 eurų už kiekvieną!

Mathieu Rostaing Tayard (nuotr. Asvyras.lt)Mathieu Rostaing Tayard (nuotr. Asvyras.lt)

Greg Marchand; restoranas Frenchie, Prancūzija

Norėdami patekti pas Gregą turėsite rezervuoti staliuką bei laukti mažiausiai 2 mėnesius! Gregas Marchandas dirbo Jungtinėje Karalystėje, Niujorke ir visiškai įkūnija savyje néo-bistrot judėjimą kurdamas inovacinius patiekalus virtuvėje, kurioje yra nedaug erdvės ir labai mažai įrangos!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greg Marchand (nuotr. Asvyras.lt)Greg Marchand (nuotr. Asvyras.lt)

Pier Giorgio Parini; restoranas „Povero Diavolo“, Italija

Pjeras Giorgio Parini yra dirbęs trijų Michelino žvaigždučių restorane „Le Calandre“, žymiu tuo, kad kievieną dieną siūlo naują meniu. Šį jaunuolį dažnai vadina „žolelių ir prieskonių karaliumi“, kadangi jam išties įspūdingai sekasi taikyti savo žinias virtuvėje.

Pier Giorgio Parini (nuotr. Asvyras.lt)Pier Giorgio Parini (nuotr. Asvyras.lt)

Inigo Pena; restoranas „Narru“, Ispanija

Dvidešimt aštuonerių metų šefas pasižymi ypatinga koncentracija ties gastronominių idėjų inovacijomis. Jo virtuvės bazė – paprasti produktai. Mėgstamiausias Inigo derinys – tai patiekalai iš žuvies su ryžiais.

REKLAMA

Inigo pena (nuotr. Asvyras.lt)Inigo pena (nuotr. Asvyras.lt)

Magnus Nilsson; restoranas „Fäviken“, Švedija

Matomai tai išties pats ekstravagantiškiausias Europos restoranas. Švedijos šiaurėje įsikūręs restoranas suteikia 27 metų Magnusui Nilssonui visišką laisvę naudoti vietinius produktus. Sukrešėjęs vietinių gyvūnų kraujas – tai taip pat visai priimtinas produktas. Žiūrėkite kaip skaniai atrodo toks pavadinimas: „stirna šiltame kiaulės ir tetervino kraujyje, laukinėse žolelėse“.

Magnus Nilsson (nuotr. Asvyras.lt)Magnus Nilsson (nuotr. Asvyras.lt)

Brett Graham; restoranas „Ledbury“, Jungtinė Karalystė

Visai neseniai Brettas iškovojo antrą Michelino žvaigždę bei svarbiausią Jungtinės Karalystės gastronominę premiją. Šio jauno australo restorane svečiavosi daugybė žinomiausių pasaulio kulinarų: Renė  Redzepi, Ferranas Adrija, Alenas Diukasas ir kiti. Jie ragavo keptą atvirоje ugnyje makrelę su rūkytu unguriu ir keltiškomis garstyčiomis bei Jorkšyro škotišką kurapką, pagamintą arbatoje su graikiškų riešutų pienu. Visi liko patenkinti!

REKLAMA

Brett Graham (nuotr. Asvyras.lt)Brett Graham (nuotr. Asvyras.lt)

Stevie Parle; restoranas „The Dock Kitchen“, Jungtinė Karalystė

Stevie Parles atidarė savo restoraną-klubą 2009 metų pabaigoje. Neseniai veikiantis restoranas padėjo jaunam virėjui iškovoti „Jaunojo šef-virėjo“ premiją dėka paprastos sudėtingos virtuvės! Štai taip gudriai!

Stevie Parle (nuotr. Asvyras.lt)Stevie Parle (nuotr. Asvyras.lt)

Tim Siadatan; restoranas „Trullo“, Jungtinė Karalystė

Geriausia itališka virtuvė Londone randasi būtent minėtam restorane. 28-metis kulinaras pelnytai tapo žinomas! Bedarbio paauglio atkaklumas bei mokymasis iš televizinių jamie Oliverio laidų atvedė Timą prie tikslo! Jo drąsūs patiekalai sudaromi iš grilyje kepamų variacijų, pvz.: visa makrelė, putpelė, kepta jaučio širdis su pipirais ir chorizo – ispaniška dešra arba švelnus veršienos karbonadas su pienių daigais!

Tim Siadatan (nuotr. Asvyras.lt)Tim Siadatan (nuotr. Asvyras.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų