REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grynosios migracijos apimtys Jungtinėje Karalystėje praėjusiais metais padidėjo 36 proc., pranešė šalies Nacionalinis statistikos biuras, kuriuo remiasi BBC naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak statistikų, per 12 mėnesių nuo 2010 metų birželio į Didžiąją Britaniją gyventi atvyko 572 tūkst. žmonių, o 346 tūkst. iš šalies išvyko. Britanijos vyriausybė siekia skirtumą tarp šių dviejų rodiklių iki 2015 metų suamžinti iki kelių dešimčių tūkstančių. Kaip tik todėl valdžia ketina apriboti imigrantų iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių skaičių.

REKLAMA

Statistikos biuras skelbia, kad grynosios migracijos mastas, įskaitant prašančius politinio prieglobsčio ir tuos, kurie nusprendė Britanijoje pasilikti ilgiau nei iš pradžių planavo, auga nuo 2008 metų gruodžio.

„Šie statistiniai duomenys dar kartą patvirtina priežastis, dėl kurių mes siekiame radikaliai reformuoti imigracijos sistemą ir iki šio parlamento kadencijos pabaigos sumažinti grynosios migracijos mastą iki kelių dešimčių tūkstančių žmonių, – pareiškė Britanijos imigracijos reikalų ministras Demjanas Grinas (Damian Green). – Mes ir toliau sieksime, kad tie, kurie atvyksta ir įdeda teigiamą indėlį į mūsų visuomenę, būtų laukiami, tie, kurie neturi teisės čia būti, būtų neįleidžiami, o tie, kurie pažeidžia taisykles, būtų išprašyti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų