REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus arkivyskupijos kunigai kartu su kvietimu į šventę gavo netikėtą nurodymą – padovanoti konkrečią pinigų sumą 50 metų kunigystės sukaktį paminėsiančiam kardinolui Audriui Juozui Bačkiui. Tai sutrikdė ne vieną dvasininką, rašo „Lietuvos rytas“.„Mūsų arkivyskupas kovo 19- ąją 12 val. kviečia drauge švęsti Eucharistijos. Garbiuosius konfratrus maloniai kviečiu auka prisidėti prie šventės ir savo Ganytoją palydėti ne tik malda, bet ir pasidalinti su kardinolu džiaugsmu“, – tokius kvietimus į A.J.Bačkio penkiasdešimties metų kunigystės iškilmes gavo apie 180 Vilniaus arkivyskupijos kunigų.

REKLAMA
REKLAMA

Kvietimo pabaigoje greta kunigo pavardės įrašyta ir konkreti pageidaujamos aukos suma. Vilniaus bažnyčių klebonų prašoma paaukoti 500 litų, kitiems kunigams nurodomos mažesnės, tačiau taip pat triženklės sumos. Mažų kaimiškųjų arkivyskupijos parapijų klebonų prašoma 50 litų aukos.

„Kunigai nori pasveikinti savo arkivyskupą kardinolą. Kaip ir kiekviena dovana, kad ir kokia būtų, ji skirta konkrečiam asmeniui ir yra tam tikra paslaptis. Kvietimas prisidėti prie dovanos nėra dekretas, kurį kunigams privalu vykdyti. Jei kunigams kyla klausimų, jie turėtų kreiptis į kuriją, kur į juos ir bus atsakyta“, – „Lietuvos rytui“ paaiškino Vilniaus arkivyskupijos kancleris Robertas Šalaševičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų