REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vykstant antrajai išankstinio balsavimo dienai Vyriausioji rinkimų komisija toliau gauna skundų dėl galimų rinkimų pažeidimų, ar rinkėjų balsų pirkimo. Vietos rinkimų apylinkių vadovai sako, kad šie balsavimai išsiskiria rinkėjų norinčiųjų balsuoti iš anksto gausa.

REKLAMA
REKLAMA

Iš atokiausių Kalvarijos savivaldybės kaimų antra diena, anot vietos rinkimų komisijos pirmininkės, plūsta rinkėjai. Kai kurie jai pasirodę, kaip ką tik pakirdę iš miego.

REKLAMA

Komisijos pirmininkė sako, kad rinkėjų rankose pastebėjusi pavyzdžius, kaip reikia balsuoti ir rinkėjų pažymėjimus, atspausdintus iš interneto.

Tačiau pasirodžius televizijos kamerai – jokio bruzdesio nematyti, informuoja LTV naujienų laida „Šiandien“.

„Buvo būriai žmonių, griežtai matėsi, kad tie žmonės suprašyti, jie tarėsi vestibiulyje, prie jų stovėjo, kaip aš sakau – brigadininkas, kuris jiems viską nurodinėjo. Ir tuomet jie pradėjo eiti balsuoti, po vienos grupės pasipylė kita.

REKLAMA
REKLAMA

Pakalbinus supranti, kad atvežti, tarkim, iš Kampinio kaimo, Kalvių kaimo, ten tolima vieta ir autobusai nevažiuoja. Sako, kad mus atvežė“, – įspūdžiais dalijosi Kalvarijos savivaldybės rinkimų apylinkės pirmininkė Ina Slavickienė.

Kalvarijos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Mes esam gavę pranešimą apie tai, kad galimai yra atvežami asmenys, kurie yra įtakojami balsuoti už atitinkamą politinę partiją, patikrinome ir kilo įtarimų, kad galbūt galimai ir buvo įtakojama jų rinkėjų valia“, – aiškino laikinasis Kalvarijos policijos komisariato viršininkas Gintaras Zavistauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalvarijoje pirmąją išankstinio balsavimo dieną balsavo trigubai daugiau rinkėjų, nei per praėjusius rinkimus į savivaldą.

Skundas apie rinkėjų organizuotą atvežimą pasiekė ir Vilkaviškio rinkimų apygardą – čia taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas. Panašūs skundai plaukia ir iš kitų apygardų.

„Visą laiką rinkimų metu tokiems dalykams skiriame pakankamai daug dėmesio, Kauno atvejis – stambesnis. Visą laiką mes su tokiais dalykais susitikdavome, vis būdavo nubaustų žmonių, galbūt tai nėra labai reta“, – teigė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, pirmąją išankstinių rinkimų dieną šiemet, lyginant su rinkimų į tarybas 2007 metais, rinkėjų atvyko balsuoti kone dvigubai daugiau.

Rūta LANKININKAITĖ, Kristina JACKŪNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų