REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinės partijos turėtų suskubti Teisingumo ministerijai pateikti savo narių sąrašus. Nepadariusios to iki kovo  1 d. ne tik negalės pretenduoti į valstybės paramą, bet ir gali būti likviduotos.

REKLAMA
REKLAMA

Partijoms prievolę kasmet ne vėliau nei iki kovo 1 d. pateikti savo narių sąrašus numato pernai įsigalioję Politinių partijų įstatymo pakeitimai. Nuo š.m. vasario mėnesio jos tai gali paprastai ir patogiai padaryti savo narių sąrašus įkėlę į elektroninę sistemą.

REKLAMA

Šios sistemos pagalba Teisingumo ministerija patikrins ar partijų narių sąrašai atitinka įstatymo reikalavimus, t.y. ar sąrašuose yra nurodyta ne mažiau nei tūkstantis pilnamečių veiksnių asmenų. Apie tai kiek partijų nepateikė ir kurios pateikė savo narių sąrašus bei apie jų atitikimą įstatymams ministerija iki balandžio 1 d. privalo informuoti Vyriausiąją rinkimų komisiją.

Šiuo metu Teisingumo ministerijai savo narių sąrašų nėra pateikusios 13 partijų iš 40 registruotų Lietuvoje. Jei per artimiausias keletą dienų jos nesuskubs to padaryti, jos ne tik negalės pretenduoti į  valstybės finansavimą, tačiau ir bus informuotos apie tai, kad gali būti likviduotos kaip nevykdančios veiklos. Jei per artimiausius metus vyktų rinkimai, jose dalyvauti šioms partijoms taip pat būtų užkirstas kelias.

Tiesa, partijoms, kurios dalyvauja savivaldybių tarybų rinkimuose (viso jų – 23) savo narių sąrašų šiemet pateikti atskirai nebereikia, kadangi jos tai padarė prieš rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų