REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Toyota" Tokijuje surengtame pristatyme pademonstravo naujausius savo robotus, mokančius griežti smuiku ir groti trimitu. Žiūrovai taip pat galėjo įvertinti dviejų smuikininkų – roboto ir žmogaus – dueto muzikavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kad ir kaip profesionalūs muzikantai baisėtųsi ateityje juos galinčių pakeisti robotų idėja, muzikuojančios mašinos Japonijoje jau žengia pirmuosius žingsnius. Ir jie nėra jau tokie netvirti: tai liudija savaitgalį Tokijuje surengtas „Toyota" robotų koncertas. Jame buvo pristatyti du muzikuojančių robotų modeliai. Vienas iš jų pūtė trimitą, kitas griežė smuiku. Iš pradžių – kartu su tikra smuikininke, o vėliau, įsidrąsinęs – ir solo.

REKLAMA

Japonai seniai garsėja kaip dideli robototechnikos entuziastai. Žmogaus pavidalo robotai humanoidai čia jau ruošiami komerciniam naudojimui – ypač senų žmonių ir ligonių slaugymui. „Toyota" dar prieš dešimtmetį prognozavo, kad ateityje kiekvienuose japonų namuose bus po nuosavą robotą, kuris rūpinsis ruošos darbais ir tarnaus savo šeimininkams.

Bendrovės „Toyota" prezidentas Katsuaki Watanabe yra sakęs, kad norėtų, jog robotų gamyba taptų pagrindiniu „Toyota“ verslu.  Regis, robotų – muzikantų koncertas dar labiau priartina šio noro išsipildymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų