REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki 2013 metų Latvijoje turėtų būti pastatytas paminklas karaliui Mindaugui. Lietuvos ir Latvijos visuomenės bei kultūros darbuotojų iniciatyva buvo paskelbtas ir jau baigėsi paminklo Agluonoje konkursas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors istorikai diskutuoja dėl tikslios karaliaus Mindaugo mirties vietos, legenda apie Mindaugo žūtį Agluonoje ir Mortos kilmę iš latgalių sulaukė abiejų šalių visuomenių dėmesio.

REKLAMA

Lietuvos ambasadorius Latvijoje Antanas Valionis pirmadienį dalyvavo Agluonoje vykusiame iniciatyvinės grupės dėl karaliaus Mindaugo ir karalienės Mortos įamžinimo šiame Latvijos mieste susitikime. Susitikime Agluonoje buvo įvertinti konkursui pateikti projektai.

Geriausiu pripažintas skulptoriaus Vidmanto Gylikio kartu su architektais Jonu Anuškevičiumi ir Vyteniu Izokaičiu pateiktas projektas. Pasak iniciatyvinės grupės pirmininko A. Valionio, šis darbas atspindi karalių Mindaugą ir valstybės augimo bei puoselėjimo, Europos vertybių bei civilizacijos brandinimo ir branginimo idėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Artimiausiu metu planuojama atidaryti banko sąskaitą, kad norintieji galėtų paremti paminklo karaliui Mindaugui Agluonoje statybą.

Paminklą planuojama pastatyti iki 2013 metų, kai bus minimos 750-osios Mindaugo mirties metinės.

Netoli Daugpilio esanti Agluona žinoma kaip didžiausias Latvijos katalikybės centras. Išskirtinio dėmesio ji susilaukia kiekvienais metais rugpjūčio 14-15 dienomis, kai į Šv. Mergelės Marijos dangun ėmimo iškilmes suplūsta tūkstančiai piligrimų iš viso pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų