REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministras D. Kreivys, visų pirma, yra politikas, o politikui taikomi visiškai kiti reikalavimai negu valstybės tarnautojui, tad šiuo atveju ministras turėtų įsiklausyti į valstybės vadovės nuomonę, tikina Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra jaunas žmogus, protingas žmogus, kuris pats sako, kad nėra įsikabinęs kėdės, tai jis pats ir turėtų priimti teisingą sprendimą. Derėtų viską gerai apmąstyti viską geriausiai įvertinti, bet pirmiausia įvertinti valstybės vadovės poziciją ir valstybės vadovės nuomonę ir priimti politinį sprendimą“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė I. Degutienė.

REKLAMA

Pasak Seimo Pirmininkės, ūkio ministras turėjo aiškią ir kryptingą viziją, kaip turėtų keistis šalies ūkis, o jo veržlumas leido jam daug nuveikti šioje srityje, tačiau Prezidentės Dalios Grybauskaitės užimama pozicija jo atžvilgiu turėtų būti lemiamas veiksnys ministrui apsisprendžiant dėl posto.

„Šiandieną vien tai, kad valstybės vadovė išreiškė poziciją ministro atžvilgiu, be tų teisinių dalykų, apie kuriuos aš kalbėjau, apie tai, ką atsakys komisija (Vyriausioji tarnybinės etikos komisija – ELTA), yra ir politinė atsakomybė, politinis aspektas, nes ministras yra politikas, ir politikui turbūt yra visiškai kitokie reikalavimai negu valstybės tarnautojui“, – pažymėjo I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, jog Prezidentė D. Grybauskaitė pareiškė nepasitikinti ūkio ministru D. Kreiviu ir teigė, kad politikas negali kartu būti ir verslininkas.

Tuo tarpu Premjeras Andrius Kubilius nuosekliai reiškia paramą ūkio ministrui D. Kreiviui, kuris susilaukė dėmesio po to, kai Europos Sąjungos parama mokyklų renovacijai buvo skirta iš dalies jo motinos valdomai įmonei „Specializuota komplektavimo valdyba“. Pats D. Kreivys teigė, kad prieš jį pradėta šmeižto kampanija.

Ministro skandalas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų