REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kam skirti šie Tomo Vaitkaus žodžiai?

Alberto Contadorui? kuris per 7 mėn. laikinų apribojimų nė akimirką nenustojo tikėti savo teisumu jam iškeltoje dopingo byloje?

REKLAMA
REKLAMA

Ar Lance'ui Armstrongui? kurio pirmasis sugrįžimas į dviračių sportą – laimėjus kovą su vėžiu – buvo apvainikuotas septyniomis pergalėmis „Tour de France“ lenktynėse, o antrasis sugrįžimas – slegiančiu nusivylimu, privertusiu jį galutinai užbaigti savo karjerą?

REKLAMA

Tikėjo A. Contadoro nekaltumu

Su kylančia žvaigžde A. Contadoru ir su jau pasaulinio garso įžymybe L. Armstrongu susipažinęs komandoje „Discovery Channel“ (2007), paskui su jais buvęs vienoje komandoje „Astana“ (2008-2009), o 2010 metais pakviestas į paties L. Armstrongo suburtą komandą „RadioShack“, T. Vaitkus sakė nenustojęs domėtis jų likimais ir pakeitus komandas.

Kaip ir visi, T. Vaitkus sekė paskutiniąsias Boso lenktynes Australijoje ir domėjosi A. Contadoro bylos eiga, tikėdamasis, kad buvęs komandos draugas bus išteisintas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikėjaus, kad įrodys, kad jis yra nekaltas, bet, kiek girdėjau, dabar gali dar ir WADA jį apskųst, ir neaišku, kaip jam baigsis. Aišku, jei Contadorui viskas pasibaigs geruoju, tai bus ne tik jam geriau, bet ir visam dviračių sportui, kuris ir taip kenčia nuo dopingo skandalų“.– pasakė Tomas, šiemet vėl atstovaujantis komandai „Astana“, kuriai ši reputacija garbės nedaro dar nuo Aleksandro Vinokurovo laikų.

(asm. nuotr. alb.)2007-ieji... su A. Contadoru (asm. nuotr. alb.)

Rizika visai komandai

Laimei, dabartinis „Astana“ komandos lyderis, 2010 metais sugrįžęs į didįjį sportą po 2 metų diskvalifikavimo, griežtai atsiribojo nuo bet kokio sukčiavimo, kad ant jų komandos nekristų nei menkiausias šešėlis. Todėl Alberto Contadorą, vykstant bylos tyrimui, jis labai palaikė ir tikėjo jį būsiant išteisintą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo A. Contadoro bylos baigties labai priklausė „Astana“ komandos likimas, galėjęs nurėžti nuo komandos ne tik brangius UCI taškus, premijas, bet ir Pro Tour kategoriją.

„Nežinojau visų detalių Contadoro byloje ir nenoriu pasisakyti nei už, nei prieš bylos nuosprendį, tačiau galiu pasakyti, kad komandai „Astana“ ir jos dviratininkams buvo labai svarbu, kad jis būtų išteisintas. Prarasti visų laimėjimų, parsivežtų iš „Tour de France“ (2010), tikrai nesinorėjo“.– prisipažino A. Vinokurovas, turėdamas galvoje maždaug 500.000 Eurų.

REKLAMA

Nusivylė profesionaliu sportu

Nors šiemet improvizuotai startavęs „Tour d'Algarve“ lenktynėse A. Contadoras ir neiškovojo pergalės (užėmė 4 vietą, nuo T. Martino atsilikęs +41 sek.), jam jau pats dalyvavimas buvo didžiulis laimėjimas.

Ar galima laimėjimu pavadinti L. Armstrongo show paskutiniosiose šių metų lenktynėse Australijoje?

„Dėl Lance'o tikėjaus, kad jis baigs profesionalią karjerą, nes po grįžimo jis jau nebebuvo toks, koks buvo anksčiau ir, matyt, kai grįžo į pro sportą, jis pamatė, kad labai pasikeitęs sportas nuo to laiko, kai jis baigė sportuot“.– galvoja Tomas Vaitkus.

REKLAMA

„Pamatė, kad nebėra pagarbos tiek tarp dviratininkų lenktynių metu, kad niekas nieko nesaugo, jaunimas lipa per galvas ir nežiūri – ar tu 7-kart „Tour de France“ nugalėtojas, ar sprinteris, visi nori save parodyt ir dėl to dabartiniam dviračių sporte yra daugiau virtimų. Manau, ir virtimai savo padarė. Vos grįžo į sportą, ir prasidėjo vienas po kito virtimai“.– pastebėjo Tomas Vaitkus, komentuodamas oficialų legendinio amerikiečio pasitraukimą iš profesionalaus dviračių sporto.

„Manau, labai daug visko susidėjo į jo gyvenimą paskutiniais metais. Sportas, naujagimis, komanda, rizika lenktynėse ir tie patys dopingo skandalai, manau, irgi labai prisidėjo prie jo sprendimo baigti pro sportą. Aišku, visi jam lenkia galvą, kad ir grįžęs jis po pertraukos sugebėjo buti trečias „Tour de France“ [2009,– „Balsas.lt“] ir pasirodyt kitose lenktynėse įspūdingai, tai tikrai parodo, kad žmogus turi talentą ir užsispyrimą“.– teigė Tomas Vaitkus, Lance'ą Armstrongą pažinęs ne tik kaip dviratininką, bet ir kaip žmogų.

(asm. alb. nuotr.)2010-ieji - su L. Armstrongu (asm. alb. nuotr.)

Susiję tekstai:

L. Armstrongas oficialiai baigia dviratininko karjerą

Ilgai lauktas oficialus nuosprendis: A. Contadoras – išteisintas

T. Vaitkus: tos žvaigždės – labai paprastos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų