REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieštaringai analitikų vertinamo buvusio Vilniaus mero V. Navicko pokalbis su savivaldybės kontrolieriumi Š. Skuču yra netoleruotinas, teigia VTEK.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), antradienį ėmusi nagrinėti galimą V.Navicko poveikį Š.Skučui, skelbia nusprendusi tyrimą nutraukti.

REKLAMA

Pasak VTEK, garso įrašas, kuriame girdisi buvusio mero nurodymai Š. Skučui yra nevientisas, iškirptas, jo dialogas nenuoseklus. Originalaus įrašo komisija neturi, todėl tyrimas negali būti tęsiamas.

Vyriausiąją Tarnybinės etikos komisiją (VTEK) galima ir paleisti – mano Tvarkos ir teisingumo (TT) partijos frfakcijos Seime lyderis Valentinas Mazuronis, išklausęs uišvadų dėl buvusio Vilniaus miesto mero Viliaus Navicko.

V. Mazuronį nustebino VTEK sprendimas. „Arkliui aišku, o VTEK ne. Toks ir yra mano komentaras. Jeigu jau po visko, kas pasakyta, kas nenuginčyta nei to, kas įrašė pokalbį, nei paties asmens, kas nors yra neaišku, tai man belieka apgaliestauti ir suabejoti, kam reikialinga tokia etikos komisija. Jei yra arklys, tai jis geriau už tokią komisiją“, - sakė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarą labiausiai papiktino šie VTEK sakiniai: Gauti originalų įrašą Komisija neturi galimybės, nes, anot Š. Skučo, jis yra sunaikintas. Todėl, Komisija šį įrašą vertino kritiškai ir negalėjo laikyti neginčijamu ir tinkamu įrodymu Įstatymo nuostatų pažeidimui konstatuoti. Komisija iš esmės nepritaria tokiam įrodymų rinkimo būdui. Komisija mano, kad tokius įrodymus būtina rinkti tik teisėtomis ir sąžiningomis priemonėmis, savo veiksmus suderinus su atitinkamomis teisėsaugos institucijomis, užtikrinančiomis pareiškėjo apsaugą.

Balsas.lt primena, kad buvęs meras nevienareikšmiškai spaudė savivaldybės kontrolierių.

Mero kabinete skambėjo keiksmažodžiai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų