REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žudikų maniakų gerbėjos

Įžymus aktoriai, dainininkai ar muzikantai sulaukia tūkstančių meilės laiškų, pasiūlymų tuoktis, susilaukti vaikų. Bet, pasirodo, norint turėti atsidavusių gerbėjų būrį, nebūtina vaidinti ar dainuoti – kartais užtenka tapti žudiku...

REKLAMA
REKLAMA

Ištekėjo už serijinio žudiko

Amerikietis Tedas Bandis, nužudęs daugiau kaip 30 moterų, ne visiems atrodė siaubą keliantis monstras. Atsirado nemažai moterų, kurios trokšte troško su tokiu maniaku... sukurti šeimą.

REKLAMA

Patrauklios išvaizdos, charizmatiškas ir žavus T. Bandis savo žavesiu naudojosi ir medžiodamas aukas. Teisės studentas, dirbęs krizių centre, savo gabumus naudodavo prisivilioti moterims. Jis apsimesdavo, kad jam reikalinga pagalba, ir stengdavosi, kad nusižiūrėta auka atsidurtų netoli jo vairuojamo automobilio. Tada maniakas įsitempdavo moteris į vidų ir nužudydavo.

Vos atsidūręs už grotų, T. Bandis buvo užverstas gerbėjų laiškais. Grupelė merginų prieš kiekvieną teismo posėdį prie teismo pastato rengdavo piketus ir reikalavo paleisti maniaką į laisvę... Nors teisiamas T. Bandis pats prisipažino dėl keliasdešimties nužudymų, jo gerbėjos ir toliau „sirgo“ už žudiką. Viena iš jų – Karol Bun – tapo jo mergina. Kad būtų arčiau savo mylimojo, ji persikėlė iš gimtojo Vašingtono į Floridos valstiją, kur viename kalėjimų buvo įkalintas garsusis žmogžudys, tarp kurio aukų buvo ir dvylikmetė mergaitė. K. Bun šventai tikėjo T. Bandžio nekaltumu ir pasitaikius progai pabrėždavo, jog jis esąs neteisingai apkaltintas „švelnus ir geras“ žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasinaudojęs savo konstitucine teise sukurti šeimą, T. Bandis per vieną iš daugybės teismo procesų pasipiršo K. Bun ir ši mielai sutiko už jo ištekėti. Net po to, kai teismo ekspertai patvirtino, kad ant vienos iš nužudytų moterų kūnų rastos dantų žymės atitinka T. Bandžio dantų žymes, K. Bun nenusisuko nuo mylimo žudiko ir net sugebėjo susilaukti nuo jo vaiko.

Kaip moteris pastojo – taip ir liko paslaptis. T. Bandžio lankyti niekas negalėjo, tad įtariama, kad iš meilės maniakui apkvaitusi moteris sugebėjo gauti jo sėklos, kurią greičiausiai parūpino vienas iš kalėjimo prižiūrėtojų, ir pastojo dirbtinio apvaisinimo būdu. Net ir po to, kai T. Bandis vedė K. Bun, kitos gerbėjos nenustojo rašiusios jam meilės laiškų iki pat tos dienos, kai jam buvo įvykdyta mirties bausmė. Beje, viena tokių rašinėtojų vėliau ištekėjo už kito serijinio žmogžudžio maniako.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Bandis sugebėjo sužavėti net vieną iš savo advokačių. Kai žmona nustojo jį lankiusi kalėjime, nes praėjus 8 metams po santuokos pagaliau atsikvošėjo, jog padarė klaidą, šalia jo buvo jau kita moteris, pasiryžusi tapti jo sutuoktine...

Žmogžudys su makiažu

Dėl savo pomėgio dažytis, neįprastai mažo ūgio ir nuolat laikraščių prigrūstų batų Čarlzas Šmidas mažai kam galėjo atrodyti patrauklus, tačiau buvo atvirkščiai. Pasinaudodamas savo, kaip pats vėliau tikino, „įgimtu žavesiu“, maniakas netgi sugebėjo įtinkinti Džoną Saundersą ir Merę Frenč dalyvauti jaunos merginos nužudyme. Č. Šmidas merginą išžagino, nužudė ir užkasė dykumoje. Kadangi jam pavyko išsisukti ir sėbrai jo neįdavė, jis nusprendė paieškoti daugiau aukų.

REKLAMA

Po metų Č. Šmidas pasmaugė dar dvi merginas ir taip pat užkasė dykumoje. Tačiau neiškentė „nepasigyręs“ – ėmė ir papasakojo vienam savo draugui, ką yra padaręs. Šis nedelsdamas kreipėsi į policiją ir Č. Šmidas buvo suimtas. Netrukus spauda ir visuomenė ėmė nagrinėti, kuo ekscentriškasis neūžauga galėjo taip sužavėti jaunas dailias merginas, kad šios juo taip pasitikėdavo. Aukos nė kiek nesibaimino su Č. Šmidu susitikti atokiose vietovėse, naktį važiuoti pasivažinėti...

Maždaug po 4 metų dar vienas mažaūgis keistuolis sugebėjo taip sužavėti keletą savo gerbėjų, kad jos dėl savo dievuko buvo pasiryžusios žudyti.

REKLAMA

Č. Mansono „šeima“

Čarlzo Mansono gerbėjos kartu su juo nužudė 8 žmones, tarp kurių buvo ir aštuntą mėnesį nėščia režisieriaus Romano Polanskio žmona Šeron Teit. Policija ilgai negalėjo surasti, kas atsakingas už tuos itin žiaurius nužudymus. Viskas ėmė aiškėti, kai Siuzan Atkins prisipažino, jog dalyvavo nužudymuose kartu su savo „idėjiniu lyderiu“ Č. Mansonu ir dar keletu jo gerbėjų.

Kai Č. Mansonas atsidūrė už grotų, jo gerbėjos net nusiskuto galvas, taip protestuodamos dėl jo įkalinimo. Jos dalyvavo kiekviename teismo posėdyje ir viešai ne kartą pareiškė, esą dėl Č. Mansono galinčios mirti. Byloje dalyvavęs prokuroras savo knygoje vėliau rašė, jog merginos Č. Mansoną dievino dėl to, jog jis privertė jas patikėti, jog esančios „kažko svarbesnio ir didingesnio“ dalis ir kad jų tikslas – pakeisti pasaulį. Gatvėse gyvenusios, niekam nereikalingos jaunos moterys pasijuto suprastos ir mylimos, tad dėl savo „išgelbėtojo“ buvo pasiryžusios bet kam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su Č. Mansonu dėl septynių žmogžudysčių buvo nuteistos trys karščiausios jo gerbėjos – S. Atkins, Patricija Krenvinkel ir Lesli van Huten.

Beje, net ir nuteisus Č. Mansoną kalėti ki gyvos galvos, jo gerbėjos, likusios laisvėje, nesiliovė daryti išpuolių jo vardu. Viena „Mansono šeimos“ (taip spauda pakrikštijo Č. Mansono suburtą gaują) narių Linetė From net užpuolė prezidentą Džeraldą Fordą ir mėgino jį nužudyti. Už tai ji buvo įkalinta iki gyvos galvos.

76 metų sulaukęs Č. Mansonas iki šiol kali viename Kalifornijos kalėjimų. Beje, prieš pusmetį jis buvo pagautas savo vienutėje besinaudojantis mobiliuoju telefonu. Paaiškėjo, jog telefonu, perduotu vieno jo gerbėju tapusio prižiūrėtojo, Č. Mansonas bendravo su savo „šeimos“ nariais visame pasaulyje.

REKLAMA

Jo garbei sukurtame tinklalapyje ir šiandien merginos ir moterys klausia, kaip galėtų susisiekti su žudiku, kitos prisipažįsta mylinčios ir tikina norinčios už jo ištekėti... Savo ruožtu visos trys už nužudymus nuteistos jo gerbėjos taip pat iki šiol atlieka bausmes kalėjime.

Su įslaptintomis tapatybėmis kažkur Amerikoje gyvena ir trys Č. Mansono meilužės, auginančios nuo jo vaikus – maniakas turi du sūnus ir dukterį.

Maniakų gerbėjų karalienė

Amerikietė Sondra London vadinama „serijinių žudikų gerbėjų karaliene“. Su pirmąja savo meile – maniaku Džerardu Šeferiu (vėliau jis prisipažino nužudęs bemaž 100 žmonių) – ji draugavo dar mokykloje. Baigusi literatūros studijas universitete, ji užmezgė santykius su kitu žmogžudžiu – Kytu Džespersonu, kuris buvo pravardžiuojamas Linksmaveidžiu Žudiku. Netrukus su juo susipyko, mat šis, sužinojęs, jog S. London jo mintis ir žodžius viešina internete, nusprendė su nutraukti santykius.

REKLAMA

Didžiausias S. London „laimikis“ – „Geinsvilio skerdikas“ Denis Rolingas, išžaginęs ir nužudęs 8 moteris. Jiedu susipažino, kai D. Rolingas parašė moteriai laišką ir paprašė padėti papasakoti „tikrąją jo istoriją“. S. London savo naujajam susižavėjimo objektui kasdien parašydavo po keliasdešimt laiškų, o netrukus prisipažino, jog įsimylėjo. Į moters jausmus atsakė ir D. Rolingas, laiškuose ją vadinęs „gyvenimo prasme“, „tikrąja deive“ ir „gelbėtoja“.

Per teismo posėdžius gavęs progą pasisakyti, D. Rolingas visa gerkle užplėšdavo savo merginai S. London meilės dainą. Nors žudikas visai neturėjo balso, moteris nenustojo juo žavėtis. Netrukus porelė susižadėjo ir paskelbė ketinanti kelti vestuves. Tiesa, jiedu taip ir nesusituokė, bet S. London savo sužadėtinio garbei parašė knygą „Serijinio maniako sukūrimas. Tikroji Geinsvilio skerdiko istorija“, kurioje tikino, jog jos mylimasis esąs nekaltas dėl žiaurių nužudymų – tiesiog... buvęs užvaldytas „blogio jėgų“.

Neseniai išleidusi knygą apie vampyrus, S. London dalyvauja įvairiuose pokalbių šou ir aktyviai veda savo internetinį dienoraštį, kuriame pasakoja apie ją sužavėjusius maniakus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų