REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutiniajame „Tour d'Oman“ lenktynių etape Tomas Vaitkus finišavo 15-as ir per 6 dienas ne sykį užfiksuotas finišo kadruose, negali pasigirti laimėjęs etapo pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, komentuodamas savo sportinę formą, dviratininkas tvirtino, kad parodytu rezultatu dar nėra patenkintas nei jis pats, nei komanda.

REKLAMA

Rezultatas – netenkina

„Astana“ komandos lyderis Aleksandras Vinokurovas, savo pirmajame metų starte užėmęs 12 vietą (+04 min. 51 sek.), savo rezultatu ir komandos darbu teigė esąs patenkintas.

Tuo tarpu, Tomas Vaitkus konstatavo lenktyniavęs „žvalgybiniame“ lygmenyje ir tvirtino dar besiaiškinąs, ko jam trūksta iki aukštesnio rezultato.

„Jaučiuos tikrai neblogai ir komanda patenkinta mano forma. Tačiau 15-ta vieta, kaip paskutiniame etape, nei manęs, nei komandos tikrai netenkina. Dar nesu aukščiausios formos“.– teigė dviratininkas portalui „Balsas“.– „Be to, esu jau ir jausmą praradęs per paskutiniuosius metus – kaip finišuoti, bet dirbsiu ta kryptim, kad tai atstatyt ir, manau, greitu laiku tai pasimatys“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, šios varžybos buvo, galima sakyt, žvalgybinės, o daug rimtesnis darbas prasidės „Paris-Nice“ lenktynėse ir klasikuose. Dabar žinau, ko trūksta man iki aukštesnio rezultato ir turiu dar šiek tiek laiko pasiruošt mano lenktynėms. Taip pat ir komanda“.– pridūrė Tomas.

„Visos dienos buvo gan įtemptos, nes sezonas tik prasidėjęs ir visi nori save parodyti. Aišku, paskutinėmis dienomis jau jautėsi nuovargis peletone ir nuotaikos jau buvo kaip viename iš didžiųjų turų – visi norėjo poilsio“.– sakė dviratininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sužavėjo gamta ir žmonės

Nepaisant to, kad lenktynės Omane buvo gana atsakingos ir įtemptos, Tomas Vaitkus spėjo įvertinti šio krašto gamtovaizdį ir pastebėjo didžiulį vietinių gyventojų paslaugumą bei susidomėjimą dviračių sportu.

„Omanas ir Kataras tikrai labai įdomios šalys! Aišku, labiau patiko Omanas. Gražus kraštovaizdis, žmonės draugiški ir visąlaik nusiteikę padėti“.– sakė jis.

Paklausus, ar iš tikro jų komandos lyderis skundėsi pasigedęs persirengimo palapinių, Tomas portalui „Balsas“ atsakė: „Tiesa. Ir tai erzino vietinius, nes jiems nepriimti nuogi žmonės, bet kitąmet sakė bus. Jie labai domisi dviračių sportu“.

REKLAMA

„Dar nustebino tai, kad beveik visi [vietiniai] ten šneka angliškai ir tikrai labai gerai, ko nepasakyčiau net apie Europos šalis. Matosi, kad šalis stipriai tobulėja ir vystosi“.– pasakojo dviratininkas, portalui „Balsas“ prasitaręs, kad „nusprendžiau dar tikrai grįžt į tą šalį, gal net po sezono, su kalnų dviračiu paturistaut“.

*

Prieš metus užgimusios „Tour d'Oman“ lenktynės pelnė aukštą reputaciją, pirmuoju čempionu tapus šveicarui Fabianui Cancellarai (pernai „Saxo Bank“, šiemet – „Leopard Trek“ narys). Pernai į startą atvykęs daugiau iš smalsumo nei iš noro laimėti, šiemet garsusis šveicaras savo dalyvavimą motyvavo pasiruošimu klasikinėms lenktynėms, nes nelengva ALL trasa neteikė jokių vilčių jam apginti savo titulą. Šiemet Omano turą laimėjo olandas Robert Gesink („Rabobank“), nuo kurio F. Cancellara atsiliko 2 min. 10 sek. ir užėmė 6 vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų