REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek laiko džiaugsitės savo naujais baldais ir kaip ilgai jie atrodys gražiai, visų pirma priklauso nuo jų kokybės. Tačiau ne tik. Labai daug gali lemti ir tai, kaip juos prižiūrėsite ir eksploatuosite.

REKLAMA
REKLAMA

Kas baldams kenkia?

Šviesa. Jei į tam tikrus baldo plotus nuolat šviečia tiesioginė saulė, paviršius gali išdegti, nublukti, pakeisti spalvą. Taigi jei tik yra galimybė – geriau nestatykite baldų prie pat langų, išeinančių į saulėtą pusę. Taip pat pasirūpinkite šviesos nepraleidžiančiomis užuolaidomis ar žaliuzėmis.

REKLAMA

Temperatūra. Pernelyg aukšta ar per žema temperatūra bei staigūs jos pokyčiai patalpoje taip pat kenkia baldams. Rekomenduojama optimali temperatūra – 10-250 C. Statykite baldus toliau nuo šilumos šaltinių bei nestatykite tiesiai ant baldų paviršiaus karštų daiktų – indų su maistu, lygintuvo.

Drėgmė. Optimalus drėgmės lygis patalpoje turėtų būti 60-70%. Pernelyg sausas oras neigiamai veikia ne tik jūsų organizmą, bet ir baldus. Taip pat baldams kenkia ir pernelyg didelė drėgmė – taigi korpusinių baldų verčiau nevalykite drėgnu skudurėliu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip taisyklingai naudoti?

• Korpusinius baldus (spintas, stelažus, prieškambario, virtuvės baldus, stalus ir kt.) naudokite tik pagal paskirtį.

• Visus sunkius daiktus spintos viduje sukraukite taip, kad svoris būtų tolygiai pasiskirstęs po visą plotą ir būtų išlaikyta pusiausvyra.

• Daiktus lentynose dėliokite tokiu principu: sunkiausius – arčiau kraštų (atramų), lengvesnius – centre.

• Aukštuose balduose (sekcijose, indaujose) stenkitės sunkiausius daiktus sudėlioti apatinėse lentynose ar spintelėse, o viršuje išdėliokite lengvesnius – taip baldai bus stabilesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Atkreipkite dėmesį, kad virtuvės baldai, esantys netoli viryklės, yra veikiami didesnės temperatūros. Taigi norėdami, kad jie ilgiau išliktų nepriekaištingos kokybės, būtinai atskirkite baldą nuo viryklės šilumai nepralaidžia medžiaga. Jei jūsų viryklė – integruota, jos izoliuoti nereikia, tuo jau pasirūpino gamintojai.

Priežiūros ypatumai

• Laminato paviršius. Juos valykite arba universaliais baldų valikliais, arba specialiomis plastikiniams paviršiams skirtomis priemonėmis.

• Medžio paviršius. Mediniai baldai, priklausomai nuo sąlygų, kokiomis yra laikomi, bei priežiūros gali daugiau ar mažiau pakeisti spalvą. Juos valyti rekomenduojama tik minkštu audiniu ar sudrėkinta ir gerai išgręžta zamšo šluostele. Baigusi valyti drėgnu skudurėliu, visada baldus dar kartą nušluostykite sausu. "Šlapią" baldų valymą kaitaliokite su sausu – kai nusiurbiate dulkes siurbliu arba nuvalote sausu šepetėliu-plunksnele. Kartkartėmis nupoliruokite medinius paviršius specialia mediniams baldams poliruoti skirta priemone.

REKLAMA

• Lakuotas paviršius. Vertėtų turėti omeny, kad visi lakuoti baldų paviršiai ilgainiui gali pakeisti spalvą ne tik dėl aplinkos poveikio ir priežiūros ypatumų, bet ir dėl ant jų krintančios šviesos. Šiems paviršiams valyti naudokite sausą minkštą audinį ar specialiu valikliu suvilgytą zamšinę šluostę, kuri baldus ne tik valys, bet ir poliruos.

• Virtuvė. Virtuvės baldų paviršiams nenaudokite valiklių, kurie negali turėti sąlyčio su maistu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų