REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Padidinus „Latvenergo“ tiekiamos elektros energijos tarifus, Rygos dūmos įmonės gali pereiti prie estiškos elektros. Apie tai interviu LNT televizijos programai „900 sekundžių“ pranešė Rygos meras Nilas Ušakovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kainų kėlimas – prastas sprendimas. Šiandien pat nurodysiu savivaldybės įmonėms, kad įvertintų galimyšbę pirkti elektros energiją iš estų. Pavyzdžiui, „Rigas satiksme“ su visais tramvajais ir troleibusais“,– pasakė miesto vadovas.

REKLAMA

Jis pridėjo, kad vertinamos teisinės galimybės, kaip prie estiškos elektros galėtų pereiti ir namų ūkiai. Šiuo atveju tarpininkauti galėtų jungtinė gyventojų bendrija.

Pasak mero, Estijos elektros tiekimo kompanija „Eesti Energia" Latvijoje turi antrinę firmą „Enefit“, kuri daugeliu atvejų elektros energiją parduoda pigiau, negu „Latvenergo“. Pavyzdžiui, Rygos centrinė turgavietė jau yra „Enefit“ klientė.

Rygos dūmos vadovas taip pat papasakojo,kad sąskaitoms už elektros energiją apmokėti iš lėšų stokojančio miesto biudžeto teks papildomai skirti 200–300 tūkst. latų (1-1,5 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų