REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Virgilijus Mockevičius, kaltinamas vairavęs neblaivus ir padaręs avariją, netikėtai sulaukė giminaičio pagalbos. Vienas Mažeikių rajono gyventojas policijai atsiuntė pareiškimą, kuriame prisipažino incidento metu vairavęs prokuroro automobilį, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
„Tai gelbėjimo ratas, tačiau vargu ar jis padės prokurorui nepaskęsti“, – taip pareiškimą įvertino „Lietuvos ryto“ kalbinti teisėsaugos pareigūnai.
Praėjusio antradienio vakare Virgilijaus Mockevičiaus automobilis „Audi 100“ atsitrenkė į gatvėje stovintį „Ford Galaxy“. Prokuroras atvykusiems policininkams prisipažino vairavęs savo mašiną.
48 metų V. Mockevičius, kuriam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,24 promilės alkoholio, kitą dieną ėmė tvirtinti, kad ne jis avarijos metu sėdėjo prie vairo.
Nors policijos pareigūnai sakė nematę jokio kito „Audi 100“ vairuotojo ar keleivio, V.Mockevičius tikino, kad jo giminaitis, atvažiavus policininkams, avarijos vietoje tikrai buvo. Kaip vairuotojas jis neprisistatė, tačiau esą ir nesislapstė.
„Jis – žmogus iš kaimo, nenorėjau jo apsunkinti. Maniau, kad susitvarkysiu pats“, – sakė V.Mockevičius, aiškindamas netikėtą kito vairuotojo atsiradimą ir tai, kad policininkams buvo prisipažinęs, jog sėdėjo prie vairo.
Jis „Lietuvos rytui“ sakė išgyvenąs gėdą dėl to, kas atsitiko. Labiausiai jam gėda, kad buvo girtas.
„Išgėriau tris taureles“, – paklaustas apie išgertą alkoholį tikino V.Mockevičius.
V.Mockevičių gelbėjantį pareiškimą vertins ne policija, o speciali komisija, kurią šiai istorijai tirti sudarė Generalinė prokuratūra.
Policijos pareigūnai sakė neretai susiduriantys su atvejais, kai po avarijos atsiranda kitas vairuotojas. Tai esą reikėtų vertinti kaip gynybą.
Bet dažniausiai teisme nepavyksta įrodyti, kad mašiną vairavo po avarijos atsiradęs kitas vairuotojas.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų