REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieskonių kainos pasaulyje pasiekė rekordines aukštumas. Maisto gamintojai perspėja, kad kylančios prieskonių kainos gali paveikti ir gaminamų patiekalų receptus bei skonį, praneša britų dienraštis  „The Independent“.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybininkai skaičiuoja, kad per paskutinius kelerius metus kai kurių prieskonių kainos šoktelėjo dešimt kartų. Brango viskas pradedant juodaisiais pipirais ir baigiant muskatu bei imbieru.

REKLAMA

Prieskonių kainas pasaulyje kėlė nepalankios oro sąlygos bei kelerius metus iš eilės besikartojantys uraganai. Ciklonai Madagaskare sunaikino vanilės derlių, uraganai Indijoje nusiaubė muskato ir čili laukus. Milanas Shah, kuris importuoja prieskonius į Jungtinę Karalystę, pasakojo, kad prieš ketverius metus už kilogramą kardamono mokėjo 1,2 svaro (4,9 lito), dabar kaina pasiekė net 16,5 svaro (67,81 lito) už kilogramą.

Jungtinėje Karalystėje prieskoninių žolelių rinka auga dėl tradicinių patiekalų ruošimo suaktyvėjimo bei augančio susirūpinimo sveiku gyvenimo būdu. Tačiau dėl šių pačių priežasčių mažėja druskos suvartojimas.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie gamintojai dėl smarkiai pabrangusių būtiniausių prieskonių keičia pusgaminių receptus.

„Maisto tiekėjai keičia kai kurių gaminių receptus, nes kylančios prieskonių kainos yra labai nepastovios, o jiems reikia ingridientų, kurių kaina būtų labiau stabili“, - sakė vienas britų maisto importuotojas Anantas Mathuras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų