REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) laida „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ ir „Metų knygos rinkimai“ išrinko „Metų skaitytoją“. Juo tapo Kauno „Atžąlyno“ vidurinės mokyklos septintokas Paulius Skiedra.

REKLAMA
REKLAMA

„Metų skaitytojo“ konkursas tradiciškai vyko Tarptautinės Vilniaus knygų mugėje. Šis konkursas - tai literatūrinė viktorina, kurioje dalyvavo dvylika knygas skaityti mėgstančių Lietuvos moksleivių.

REKLAMA

Viktorina vyko LRT žaidimo „Lietuvos tūkstantmečio vaikai" forma, ją vedė laidos vedėjai Vaida Genytė ir Žygis Stakėnas. Dalyviai atsakinėjo į klausimus apie Lietuvos ir pasaulio literatūrą, rašytojus, poetus, jų kūrybą, literatūrinius personažus, knygų iliustracijas.

Pagrindinis „Metų skaitytojo“ konkurso prizas – apsilankymas Kaune esančiose senosiose Lietuvos banko saugyklose. Išvyką organizuoja Ūkio bankas, o joje galės dalyvauti visa konkursą laimėjusio Pauliaus Skiedros klasė.

Taip pat konkurso laimėtojas bus pakviestas į LR Prezidentūroje vyksiantį „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ susitikimą su Prezidente Dalia Grybauskaite. Į šį susitikimą pakviesta ir antrosios vietos laimėtoja Sintija Raudonytė iš Kauno V. Kudirkos vidurinės mokyklos. Sintija nustebino visus perskaitytų knygų kiekiu ir tuo, kad būdama vos dešimties metų, jau mokosi septintoje klasėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų