REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trūkinėjančios, sausos lūpos – vienas dažniausiai pasitaikančių kosmetinių žiemos nemalonumų. Kas jį sukelia ir kaip jo išvengti?

REKLAMA
REKLAMA

•    Gamtos sąlygos. Vėjas, šaltis ir saulė greitai pažeidžia neapsaugotas lūpas. Todėl ne tik vasaros, bet ir žiemos sezono metu svarbu jas tepti lūpų dažais ar vazelinu, turinčiu apsauginį UV spindulių filtrą. Žiemai rinkis riebesnę priemonę, vasarai – teikiančią daugiau drėgmės.

REKLAMA

•    Dehidratacija. Sausos lūpos – vienas pirmųjų signalų, kad tavo organizmui reikia daugiau vandens. Todėl nepamiršk privalomų 8 stiklinių skysčių per dieną. Na, o žiemos sezono metu dar ir pasirūpink, kad drėgmės nepristigtų kambariuose: įsigyk oro drėkintuvą ar pakabink ant radiatoriaus specialų indą su vandeniu, kuris garuodamas drėkins patalpos orą ir... tavo odą.

•    Lūpų laižymas. Vaikiška priežastis, tiesa? Ir vis dėlto daugeliui itin sunku atsikratyti šio žalingo įpročio. Aplaižius lūpas jos akimirką atrodo drėgnesnės, tarsi pasijuntama geriau. Tačiau seilių suteikta drėgmė veikiai išgaruoja, o šaltyje apsilaižiusi rizikuoji netgi nušalti lūpų odos paviršių. Kaip išvengti laižymosi? Žinoma, visų pirma labiau kontroliuoti savo netikusį įprotį. Ir vengti “pagundų" – gardžiais valgomų produktų (šokolado, medaus, uogų) kvapais dvelkiančių balzamų.

REKLAMA
REKLAMA

•    Praverta burna. Jei miegi išsižiojusi ir kvėpuoji per burną, taip gali ne tik pradėti knarkti naktimis, bet ir pakenkti savo lūpoms, ant jų ima kauptis nuo kvėpavimo susidariusi drėgmė ir seilės. Deja, jei žiemą ima kankinti chroniška sloga, kartais kitaip naktimis kvėpuoti tiesiog neįmanoma. Geriausia išeitis būtų dieną įvairiomis priemonėmis gydytis slogą, o naktį – užsičiaupti. Jei reikia, nakčiai prie lovos pasistatyk dubenį karšto vandens, į jį įlašinusi keletą lašų kvėpavimo takus valančio ir kvėpavimą lengvinančio eterinio aliejaus (pvz. eukaliptų). Ir eidama miegoti gausiai patepk lūpas balzamu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

•    Alergija. Neatmestina ir kita priežastis. Galbūt tavo lūpų oda jautriai reaguoja į kokias nors tavo lūpdažio sudedamąsias dalis? Jei nepaisant visų atsargumo priemonių, kurių griebeisi, lūpos vis dėlto trūkinėja, išmėgink kitus lūpų dažus ar vazeliną, geriausia – hipoalerginius.

Ir nepamiršk kartą per savaitę nušveisti negyvų odos ląstelių sluoksnį ne tik nuo veido, bet ir nuo lūpų – tam užteks jas pamasažuoti vandeniu suvilgytu minkštu dantų šepetėliu. Taip pat keletą kartų per savaitę palepink lūpas medaus arba alyvuogių aliejaus kauke – paprasčiausiai užtepk kurį nors iš šių produktų ant lūpų, palaikyk 10 minučių ir nuplauk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų