REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konkurencijos taryba informavo, kad yra gautas pranešimas apie keturių užsienio fondų - KJK Fund SICAV-SIF, Amber Trust SCA SICAF-SIF (Liuksemburgas) ir Firebird Avrora Fund Ltd bei Firebird Republics Fund Ltd (Kaimanų salos, priklausančios Jungtinei Karalystei) –  siekį įsigyti iki 100 proc. Alytaus buitinių šaldytuvų gamintojos akcinės bendrovės „Snaigė“ akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos taryba iki šio mėnesio pabaigos laukia suinteresuotų asmenų nuomonės dėl „Snaigės“ akcijų gamintojos akcijų koncentracijos. Išnagrinėjus šaldytuvų gamintojos akcijų koncentracijos poveikį konkurencijai, bus priimtas nutarimas dėl leidimo minėtiems užsienio fondams įsigyti iki 100 proc. „Snaigės“ akcijų.

REKLAMA

Išpirko obligacijas

Pernai iš „Snaigės“ akcininkų pasitraukė lietuviško privataus kapitalo grupė, investuojanti į įmonių akcijas, „Hermis Capital“. Minėti Baltijos šalyse investuojantys Liuksemburgo ir Kaimanų salų fondai iš „Hermis Capital“ išpirko „Snaigės“ obligacijas.

Fondai ėmė valdyti 37,47 proc. „Snaigės“ akcijų. Vadovaujantis Konkurencijos įstatymu, siekiant vykdyti tolesnę koncentraciją ir viršijus prieš jų koncentraciją subjektams nustatytas bendrąsias pajamas per paskutinius ūkinius metus, privalu kreiptis į Konkurencijos tarybą dėl leidimo toliau pirkti „Snaigės“ akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Šio mėnesio pradžioje Konkurencijos taryboje gautas Liuksemburge ir Kaimanų salose registruotų fondų pranešimas apie norą įsigyti iki 100 proc. „Snaigės“ akcijų. Taryboje nutarimas dėl leidimo įsigyti „Snaigės“ akcijas bus priimtas išnagrinėjus akcijų koncentracijos poveikį konkurencijai.

Iki vasario pabaigos laukiama suinteresuotų asmenų atsiliepimo apie šią koncentraciją. Dėl leidimo turėtų būti apsispręsta per mėnesį. Iškilus neaiškumų, procesas gali ir užtrukti, bet ne ilgiau kaip keturis mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Snaigės“akcijos yra parduodamos Vilniaus vertybinių popierių biržoje. Vidutinė šešių mėnesių akcijos kaina yra apie 0,3 euro.

Padėtis gerėja

Daugiau kaip 90 proc. buitinių šaldytuvų ir šaldiklių eksportuojanti „Snaigė“ dar neskelbia oficialių duomenų apie pernykščius finansinius rezultatus. Tačiau jie turėtų būti geresni nei 2009-aisiais. Tuomet konsoliduoti įmonės nuostoliai siekė per 38 mln. litų, per praėjusių metų pirmuosius tris ketvirčius - pustrečio milijono.

Alytaus bendrovėje „Snaigė“ dirba apie 650 žmonių, kurių jau nebeketinama mažinti. Kovą vėl planuojama pradėti dirbti penkias dienas per savaitę, nes žiemą daug metų darbo savaitė sutrumpinama viena diena.

2009-ųjų kovą buvo uždaryta „Snaigės“ gamykla Kaliningrade. Beveik prieš metus „Snaigė“ pasirašė sutartį su Kazachijos nacionaline verslo korporacija „Saryarka" dėl bendros įmonės steigimo šioje valstybėje.

Alma Mosteikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų