REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį paskelbtos rekordinio skaičiaus skaitytojų geriausiomis išrinktos ir 2010-ųjų Metų knygos titulą pelnę knygos.

REKLAMA
REKLAMA

Suaugusiųjų kategorijoje Metų knygos titulą laimėjo Marcelijaus Martinaičio biografiniai užrašai „Mes gyvenome“. Autorius atsiminimų knygoje ne tik kalba apie savo vaikystę ir paauglystę, bet ir vaizdžiai pasakoja apie anų laikų Lietuvos kaimo gyvenimą, atskleidžia žmonių pasaulėžiūrą ir mąstyseną, įžvalgiai lygina su smarkiai pasikeitusiu vėlesnių laikų pasauliu.

REKLAMA

Mažųjų skaitytojų valia knygų vaikams kategorijoje nugalėtoja tapo Rimanto Černiausko „Vaikai ir vaiduokliai“.

„Tai smagių istorijų knyga vaikams, kurie domisi neįprastais nuotykiais. Joje pasakojama, kaip smagu būtų eiti į mokyklą, jei vaikų ten kasdien lauktų mažas vaiduokliukas. Su juo ne tik galima būtų pasitarti, jei nežinai atsakymo į mokytojos klausimą, bet ir pasikalbėti, nes jis – tikras draugas. O svarbiausia – jo niekas nemato“, – teigiama knygos pristatyme.

REKLAMA
REKLAMA

Paauglių kategorijoje Metų knyga išrinkta Vytauto Račicko „Baltos durys“ – romanas apie paauglius, jų svajones, ieškojimus ir klystkelius.

Akcijos metu skaitytojai iš ekspertų komisijos pasiūlytų knygų penketukų kasmet renka Metų knygas trijose kategorijose: Metų knygą vaikams, Metų knygą paaugliams ir Metų knygą suaugusiesiems.

Šiemet už Metų knygą balsavo rekordinis skaitytojų skaičius – 17,9 tūkst.

Balsuoti buvo galima specialiai tam sukurtoje interneto svetainėje, siųsti laiškus su balsais elektroniniu bei paprastu paštu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metų knygų autoriai bus apdovanoti sekmadienį, Vilniaus knygų mugėje. Dovanų sulauks ir 20 už geriausias knygas balsavusių žmonių, kurie bus atrinkti burtų keliu.

Akcijos „Metų knygos rinkimai“ tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, kelti mūsų visuomenėje skaitymo prestižą. Akcijos idėja – pristatyti geriausius praeitais metais išleistus lietuvių literatūros kūrinius. Metų knygos rinkimuose dalyvaujančios knygos skelbiamos kiekvieną rudenį.

Akciją „Metų knygos rinkimai“ rengia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka bei Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų