REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Popiežius Benediktas XVI ketvirtadienį Vatikane priėmė Rusijos prezidentą Dmitrijų Medvedevą. Pokalbis popiežiaus bibliotekoje truko 35 minutes. „Tai yra labai svarbus susitikimas“, – priimdamas svečią sakė Katalikų Bažnyčios vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

D. Medvedevas įteikė popiežiui knygą su buvusio Rusijos prezidento Boriso Jelcino laiškais užsienio valstybių vadovams, tarp jų – Jonui Pauliu II, tai pat stačiatikių enciklopediją bei Kremliaus atvaizdą.

REKLAMA

„Jūs čia gyvenate?“ – paklausė Benediktas XVI D. Medvedevo, rodydamas į atvaizdą. „Čia aš dirbu“, – atsakė šis.

Popiežius svečiui padovanojo Vatikano mozaiką bei pontifiko medalį. Rusijos prezidentą lydėjo jo žmona bei dar 10 žmonių delegacija, tarp jų – užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Tai buvo antrasis D. Medvedevo susitikimas su popiežiumi. Jis jau lankėsi Vatikane 2009 metų gruodį. Tada prezidentas ir popiežius susitarė dėl visiškų diplomatinių santykių tarp Rusijos Federacijos ir Šventojo Sosto užmezgimo.

Ketvirtadienį vykusiame susitikime abi pusės sutarė toliau stiprinti savo dvišalius santykius. Taip pat buvo kalbama apie padėtį Artimuosiuose Rytuose bei kitomis tarptautinėmis temomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų