REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alberto Contadoras ir Lance'as Armstrongas, dar visai neseniai buvę kertiniai dream team komandos „Astana“ mohikanai, kurių ambicijos ir nesutarimai paženklino 2009-ųjų „Tour de France“ lenktynes, jau niekada nebesusitiks prie starto linijos.

REKLAMA
REKLAMA

Keistai sutapo, kad tą dieną, kai ispanas, po išteisinimo dopingo byloje, sugrįžo į lenktynių trasą („Tour d'Algarve“ lenktynėse), amerikietis L. Armstrongas, duodamas interviu Associated Pres, pareiškė oficialiai užbaigiantis dviratininko karjerą.

REKLAMA

Po 7 pergalių serijos (1999 – 2005) prestižiškiausiose pasaulio lenktynėse „Tour de France“ imtam vadinti Bosu, Lance'ui Armstrongui daugiau nebuvo lemta papildyti šios ir taip įspūdingos trofėjų eilės.

„Negaliu sakyti, kad neturiu nuoskaudų. Tikrai tikėjau, kad iškovosiu dar vieną pergalę Ture“.– prisipažino L. Armstrongas, per 2009-ųjų „Tour de France“ buvęs lyderių trejete (+5 min. 24 sek.), o 2010-ųjų „Tour de France“ lenktynes baigęs 23 vietoje (+39 min. 20 sek.).

REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniąkart dalyvavęs 2011-ųjų Pasaulio plento dviračių sezono atidaryme („Cancer Council Classic“ ir „Tour Down Under“ varžybose Australijoje), nuo šiol 39-erių metų dviratininkas atsidės trims dalykams.

Savo gausiai šeimai (5 vaikai, iš kurių paskutinis gimė 2010-ųjų spalį), „Livestrong“ kampanijai (kuri remia vėžiu sergančius ligonius, kuriuo kažkada buvo ir pats L. Artmstrongas) bei... gynybai dopingo byloje, kuri jam ir kitiems „RadioShack“ komandos nariams, anksčiau atstovavusiems „US Postal“ komandai, buvo inicijuota po kompromituojančio Floydo Landis prisipažinimo.

Susiję tekstai:

Adelaidė sutiko naująjį čempioną ir išlydėjo L. Armstrongą (foto)

Legendinis dviratininkas dalyvaus paskutinėse savo lenktynėse

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų