REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujos įmonės vadovas į banką tvarkytis formalumų galės keliauti keletu popierių lengvesniu portfeliu. Visus duomenis apie įmonės steigimą bankai nuo šiol tikrins prisijungę prie Registrų centro elektroninės sistemos.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol verslininkai, norėdami atidaryti steigiamos bendrovės kaupiamąją sąskaitą, turėjo kreiptis į banką ir pateikti steigimo akto popierinę kopiją su žyma „Kopija tikra“. Norint atidaryti jau įregistruotos bendrovės atsiskaitomąją sąskaitą, bankai taip pat reikalavo pateikti popierinį registro išrašą ir įregistruotų įstatų popierinę kopiją.

REKLAMA

Taigi, žmogus net keletą kartų turėdavo kursuoti iš VĮ Registrų centro į banką su šiais popieriais, o bankai sandėliuodavo jų šūsnis.

„Registrų centras“ jau nuo šių metų pradžios suteikė prieigas bankams prie elektroninės registro sistemos, kurioje jie šiuos dokumentus gali lengvai ir paprastai patikrinti. Su keturiais komerciniais bankais – AB SEB banku, AB Swedbank, Danske bank A/S Lietuvos filialu ir AB DnB NORD banku, VĮ Registrų centras šį mėnesį jau pasirašė sutartis dėl prieigų naudojimo.

Tikimasi, kad artimiausiu metu tai sutiks padaryti ir kiti mūsų šalies bankai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų