REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Namo rūsyje įsirengę kanapių auginimo fabrikėlį, motina ir sūnus tikėjosi nemažo pelno, tačiau už nelegalią veiklą buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir artimiausiu metu susitiks teisme.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apygardos prokuratūra ir apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis bei jų platinimo ir dėl neteisėto kanapių auginimo.

REKLAMA

Byla su kaltinamuoju aktu perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad viename Skuodo rajono miestelyje gyvenanti 64 metų pensininkė savo namo rūsyje, padedama 42 metų sūnaus, įsirengė patalpą, tinkančią kanapėms auginti, ir nuo praėjusių metų pradžios iki liepos vidurio užaugino didelį kiekį - apie 840 g kanapių.

Dalį šių išdžiovintų ir pardavimui paruoštų narkotinių medžiagų sūnus išsivežė į Klaipėdą.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo duomenimis, du kartus jis už 300 litų daugiau kaip 10 g kanapių ir jų dalių pardavė nusikalstamos veikos imitavimo modelio dalyviui, o kitą dalį pardavimui paruoštų narkotinių medžiagų pareigūnai aptiko jo bute Klaipėdoje.

Kur kas didesni kiekiai pardavimui paruoštų bei toliau auginamų kanapių praėjusią vasarą rasti motinos namo rūsyje Skuodo rajone.

Už neteisėtą kanapių ir aguonų auginimą įstatymas numato maksimalią laisvės atėmimo bausmę iki penkerių, o už didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimą ir laikymą, turint tikslą jas parduoti, - iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų