REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikams vos pradėjus rinktis į pamokas po daugelį miesto mokyklų uždariusios gripo epidemijos, spūstelėjo šaltis. Jis bei kitą savaitę prasidėsiančios atostogos verčia tėvus nerimauti, kad atžaloms nebebus kada mokytis.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarosios savaitės dalį moksleivių tik džiugina – šaltis, karantinas dėl gripo ir kitos netikėtai sutapusios aplinkybės jiems suteikė papildomų atostogų: vieniems ilgiau, kitiems trumpiau, tačiau nereikia eiti į mokyklą. Tik pedagogai priversti ieškoti būdų, kaip išsisukti, kad dėl tokių trukdžių nenukentėtų moksleivių lavinimas.

REKLAMA

Pasivys pavasarį

Pradinės mokyklos direktorės Ritos Charisovos teigimu, jų moksleiviai suoluose sėdėjo jau praėjusią savaitę. Dėl gripo epidemijos pamokos buvo nutrauktos tik trijose klasėse – nutarta, jog kai kuriose klasėse sergant vos po vieną kitą pradinuką uždaryti visos mokyklos neverta. „Antraip vaikai tinginiauja be reikalo, o paskui turi pasivyti“, – tokį sprendimą motyvavo Pradinės mokyklos vadovė.

Tačiau vakar spūstelėjus šalčiui, mokykloje tebuvo apie trečdalį mokinių. Jiems pamokos, kiek įmanoma tokiomis sąlygomis, vyko.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak R. Charisovos, leisti ar neleisti vaikus į mokyklą tvyrant šalčiams, – jau tėvų reikalas. Jei yra galimybė vaiką atvežti automobiliu nuo durų iki durų, tuomet jis gali drąsiai lankyti pamokas. Kaip ir netoli gyvenantys pradinukai. Tačiau gyvenantiesiems toliau atkulniuoti iki mokyklos, kai lauke –20, jau per šalta. Kadangi orų nepakeisi, o prieš epidemiją nepakovosi, vaikams teks labiau pasimokyti pusmečio pabaigoje. „Pavasarį labiau susiimsim“, – žada

R. Charisova. Juolab kad mokytojai turi teisę pakoreguoti programos turinį taip, kad būtų geriau moksleiviams – pavyzdžiui, dėstyti tik pagrindinius dalykus, atsisakant smulkmenų. „Nieko tragiško neįvyks“, – tikina Pradinės mokyklos vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaltis – ne baisiausia

„Žemynos“ vidurinės mokyklos direktoriaus Romualdo Grilausko žiniomis, dėl vakarykščio šalčio dalis šios mokyklos pradinukų liko namuose: kai kuriose klasėse nebuvo maždaug pusės vaikų, kitose sėdėjo vos po 5–6 mažuosius. Atėjusiesiems pamokos vyko, tačiau ne tokios kaip įprastai, – daugiau žaista, skaityta. Pasak direktoriaus, vaikai nebus nuskriausti, nes vėliau bus intensyvinama programa.

Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinėje mokykloje moksleiviai dėl gripo epidemijos nėjo vos keletą dienų. Vakar dalis mažiausiųjų mokinukų taip pat neatėjo į pamokas, tik jau dėl šalčio.

REKLAMA

Pasak mokyklos direktoriaus Alfredo Paberžio, tėvams nelabai patinka jų atžaloms jau kelintą žiemą nuskylančios tokios „atostogos“ – jos išmuša moksleivius iš įprastinio ritmo.

Be to, direktoriaus teigimu, ir vakarykštis šaltis dar nebuvo toks didelis, mokykla šilta – renovuota, o daugelis moksleivių gyvena visai greta, tad jiems tereikia „iš laiptinės į laiptinę atbėgti“.

„Tiesa, kaime situacija jau kita, – pripažino A. Paberžis. – Tenykščiams vaikams, kuriems reikia palaukti autobuso, paėjėti, nederėtų eiti į mokyklą.“

REKLAMA

Trečdalis buvo

Rajono Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Kęstučio Rimkaus skaičiavimu, vakar rajono mokyklose tepasirodė apie 30 procentų 1–5 klasių mokinių – daugiausia gyvenančių arti mokyklos.

Pavyzdžiui, į Geležių pagrindinę mokyklą dėl šalčio neatvyko apie 30 procentų pradinukų, Pažagienių darželyje-mokykloje 44 procentai, o dėl ligos – 24 procentai, tad čia iš viso nebuvo apie 68 procentus mokinių.

Bernatonių darželyje-mokykloje dėl šalčių šiandien buvo tik 7 vaikai iš 56, iš jų 5 pradinukai ir 2 priešmokyklinės grupės ugdytiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ramygalos gimnazijoje dėl šalčių neatvyko apie pusė 1–5 klasių mokinių. Raguvos gimnazijoje ir Raguvos gimnazijos Šilų skyriuje neatvyko nė vienas 1–4 klasių mokinys. Į vyresnes klases atvyko apie 30 procentų mokinių. Smilgių vidurinėje mokykloje dėl autobuso gedimo ir šalčių neatvyko apie du trečdalius moksleivių. Paliūniškio pagrindinėje mokykloje buvo tik vienas pradinukas. K. Rimkaus teigimu, skaičiuojant procentais, vakar pamokose nebuvo apie 37 procentus pradinukų ir penkis procentus ikimokyklinukų.

„Pagal dabartines orų prognozes, ryt galime apskritai neturėti vaikų!“ – spėjo K. Rimkus.

Daiva SAVICKIENĖ

panbalsas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų