REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išteisinti Alberto Contadorą buvo nuspręsta vakar įvykusiame Ispanijos dviračių sporto federacijos (RFEC) posėdyje ir Ispanijos žiniasklaida (El Pais, La Marca) apie tai prabilo jau vakar, tačiau oficialiai ši informacija buvo  patvirtinta tik šiandien popiet.

REKLAMA
REKLAMA

Laikinai sulaikytas nuo praėjusių metų spalio dėl teigiamo šlapimo testo, paimto „Tour de France“ metu (įkaltis –50 pg klenbuterolio), Ispanijos čempionas teigė esąs netinkamos gyvulio mėsos (konkrečiai, jautienos) auka.

REKLAMA

Siekiant įrodyti, kad dviratininkas nėra susijęs su sąmoningu dopingo vartojimu, jo advokatai į gynybą pasitelkė ne vieną mokslininką, kurie praleido valandų valandas laboratorijose, rengdami argumentus bylai.

Jų darbas, atrodo, nenuėjo perniek. Alberto Contadoru, nuo pat pirmos dienos pareiškusiu, kad jis surinks pakankamai įrodymų, paneigiančių UCI jam pateiktus įtarimus, Ispanija patikėjo.

Nepaisant negatyviosios visuomenės dalies komentarų bei dirbtinų žiniasklaidos ažiotažų, Alberto Contadoras šių metų sausį dalyvavo „Saxo Bank“ komandos treniruočių stovykloje, kurioje, pasak komandos direktoriaus Bjaarne Riiso, „dirbo kaip žvėris“.

REKLAMA
REKLAMA

Matyt, teisingumas pasaulyje egzistuoja tol, kol juo yra tikima.

Laisvas nuo bet kokių apribojimų, Ispanijos favoritas buvo iškart įtrauktas į startuojančiųjų sąrašą „Tour d'Algarve“ lenktynėse, kurios prasideda jau šį trečiadienį Portugalijoje.

2009 ir 2010 metais laimėjęs šias lenktynes, A. Contadoras sugrįžta dar vienai pergalei (?).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų