REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečias pagal dydį Jungtinių Valstijų bankas „Citigroup“ dar šių metų pradžioje planuoja priimti iki 20 aukščiausio lygio bankininkų Europoje, skelbia „Bloomberg“. Taip banko padalinys Europoje sieks pakeisti išėjusius bankininkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Citigroup“ priims naujus vykdomuosius ir generalinius direktorius Londone, bankininkus Rusijoje, Turkijoje ir Vidurio Rytuose, teigė „Citigroup“ padalinio Europoje, Vidurio Rytuose ir Afrikoje vadovai Manuelis Falco ir Jamesas Bardrickas. Šiame regione „Citigroup“ banke dirba apie 1000 bankininkų.

REKLAMA

„Mes ieškome naujų talentų, – sakė M. Falco. – Mes planuojame priimti daugiau darbuotojų tuose regionuose, kur yra tikimasi banko veiklos augimas.“

„Citigroup“ bankas šiuo metu peržiūri savo investicinių bankų veiklą, nes ženkliai krito padalinio pajamos ir pastaraisiais metais savo postus paliko ne vienas vyriausiasis bankininkas.

Darbuotojų pasitraukimai prasidėjo 2009 metais, kuomet „Barclays Capital“ pasamdė Londone dirbusius „Citigroup“ vadovus, tarp kurių buvo bankininkystės Europoje, Vidurio Rytuose ir Afrikoje vadovas Thomas Kingas bei susijungimų sandorių bankininkai Matthew Ponsonby ir Jimas Peterkinas. 2010 metais „Citigroup“ paliko automobilių bankininkas Reidas Marshas ir finansinių institucijų bankininkas Thomas Demeure'as.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoje pasitraukusių vyresniųjų bankininkų „Citigroup“ jau pasamdė buvusį „UBS“ banko patarėją Steve'ą Conway. Jis vadovaus privačių įmonių konsultacijoms turto klausimais. Praeitų metų lapkričio mėnesį „Citigroup“ Prancūzijos padalinio pirmininku tapo buvęs „HSBC Holdings“ bankininkas Charlesas–Henris Filippis.

Bankas taip pat ketina plėsti savo veiklą Rusijoje. „Išlaidų atžvilgiu Rusija yra viena iš didžiausių rinkų pasaulyje, – kalbėjo M. Falco. – Norint priimti aukščiausio lygio direktorius reikia išleisti nemažai pinigų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Londone esančios įdarbinimo įmonės „Kennedy Group“ vadovo Jasono Kennedy teigimu, tokiuose miestuose kaip Maskva generalinių direktorių įdarbinimas kompanijoms gali kainuoti nuo 1,8 iki 3 mln. JAV dolerių. Jo teigimu, Londone šios išlaidos siektų nuo 1,3 iki 2 mln. JAV dolerių.

„Bloomberg“ duomenimis, 2009 metais „Citigroup“ buvo antrasis bankas Europoje, teikiantis konsultacijas susijungimo sandėriuose. 2010 metais jis nukrito į šeštąją vietą ir atsiliko nuo didžiausių savo konkurentų „Morgan Stanley“, „Goldman Sachs“ ir „JP Morgan“.

Šiuo metu „Citigroup“ yra vienas iš trijų bankų, vykdantis didžiausios pasaulyje prekių pardavėjos, Šveicarijos kompanijos „Glencore International AG“, pirminį akcijų siūlymą visuomenei (IPO). Bankas taip pat konsultavo „General Electric“, kuomet kompanija už 2,8 mln. JAV dolerių įsigijo Didžiosios Britanijos įmonę „John Wood Group“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų