REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton pareiškė remianti tūkstančius opozicijos rėmėjų Irane, pirmadienį šalies sostinėje pradėjusius protestus.Kaip pranešė BBC, H. Clinton teigė, kad jie nusipelnė turėti „tas pačias teises kaip ir Egipto žmonės“, o Iranui atėjo laikas „atverti“ politinę sistemą.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad per aršius susirėmimus Teherano centre tarp protestuotojų ir saugumo pajėgų nušautas vienas žmogus. Kelios dešimtys protestuotojų buvo sulaikyti, o opozicijos lyderiams skirtas namų areštas.

REKLAMA

H. Clinton Vašingtone žurnalistams teigė, kad JAV administracija „labai aiškiai ir tiesiogiai“ remia protestuotojus. „Tai, ką šiandien matome Irane, įrodo didelę šios tautos žmonių drąsą ir nenorą paklusti Irano režimo veidmainystei, kuris pastarąsias trejetą savaičių nuolat palankiai vertino įvykius Egipte“, – teigė ji.

JAV valstybės sekretorė pareiškė, kad Jungtinės Valstijos Iranui turi tokią pačią žinią kaip ir Egiptui, kur prezidentas Hosnis Mubarakas buvo priverstas atsistatydinti po 29 metų valdžioje dėl masinių protestų.

„Mes esame prieš smurtą ir norime Irano vyriausybei priminti, kad jos saugumo pajėgos dar kartą naudoja smurtą, siekdamos sustabdyti žmonių valią laisvai išsakytis savo mintis“, – pridūrė H. Clinton.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų