REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Žimantas Pacevičius pirmadienį paneigė, kad jo vadovaujama institucija gavo medžiagą iš Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo Žydrūno Plytniko apie politikų jam daromą spaudimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Medžiagos negavome. STT stengiasi, kad asmenys, kurie praneša apie galimai padarytą nusikaltimą, liktų nežinomi, neišviešinti ir panašiai. Pirmiausias to tikslas – kad tyrimas būtų sėkmingas. Šiuo atveju bandėme iki paskutinės minutės šito neviešinti, tačiau pats gerbiamas Ž. Plytnikas paviešino", – pirmadienį žurnalistams po susitikimo su Prezidente sakė Ž. Pacevičius ir suabejojo būsimo tyrimo sėkme.

REKLAMA

ELTA primena, kad Generalinei prokuratūrai ketvirtadienį pareiškus, kad Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas Ž. Plytnikas dėl politikų patiriamo spaudimo nėra kreipęsis, penktadienį tarnybos vadovas patikino, kad medžiaga apie politikų jam daromą spaudimą yra perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Antikorupcijos komisijos darbo grupė galimoms korupcijos apraiškoms teismų, teisėsaugos bei kontroliuojančių institucijų veikloje tirti ketvirtadienį nusprendė kreiptis į generalinį prokurorą ir prašyti atlikti tyrimą dėl galimo politikų spaudimo VPT direktoriui Ž. Plytnikui.

Generalinės prokuratūros teigimu, pats Ž. Plytnikas į prokuratūrą nėra kreipęsis, nors yra patvirtinęs, kad spaudimo būta.

Ž. Plytnikas atsisakė nurodyti pavardes dariusių jam spaudimą, tačiau nurodė, kad tai darė penki asmenys. Pasak jo, medžiaga perduota prokuratūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų