REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reikšdamas užuojautą per neblaivaus kelių patrulio sukeltą avariją žuvusių medikų artimiesiems, Premjeras Andrius Kubilius kartu apgailestauja dėl policijos generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno atsistatydinimo ir leidžia suprasti nemanantis, kad dėl to derėtų trauktis ir vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime neprarasti orientyro, atsakomybė yra visų pirma patrulio, sukėlusio tokią tragišką avariją, ieškoti kitų atsakomybių galbūt ne visada yra labai teisinga", – sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Ši Premjero pozicija – priešinga tai, kurios jis laikėsi Skuodo tragedijos atveju. Tuomet, 2007 metų pabaigoje, jis dėstė, kad apie atsakomybę turėtų pagalvoti ir tuometinis vidaus reikalų ministras.

„Apie savo atsakomybę turėtų pagalvoti ir pats vidaus reikalų ministras, negalima visko suversti tik ant generalinio policijos komisaro pečių. Pati situacija reikalauja griežto pačių aukščiausių valstybės pareigūnų įvertinimo", – cituojamas A. Kubilius 2007 metų lapkričio 9 dieną portale "Balsas.lt" publikuotoje informacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Į naktį iš šeštadienio į sekmadienį įvykusią tragediją jautriai reaguojantis Premjeras reiškia užuojautą ir supratimą žuvusių medikų artimiesiems. Dabartinis Vyriausybės vadovas pats per eismo nelaimę prarado savo tėvą.

„Turiu pareikšti nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų artimiesiems, kiekviena tokia tragedija yra labai sunki, ir aš pats turėjau kažkada išgyventi tokią tragediją. Kaip žinoma, tokias tragiškas avarijas sukelia kai kurių asmenų visiškai neatsakingas elgesys keliuose. Tai – tikrai netoleruotina, kai tokias avarijas sukelia tie, kurie turėtų atsakyti už eismo saugumą, todėl tikrai ir toliau su tuo kovosime visomis išgalėmis", – sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras V. Telyčėno sprendimą atsistatydinti vertina kaip sąžiningo pareigūno reiklumą sau ir išreiškė apgailestavimą dėl jo teigiamai vertinamo policijos vadovo pasitraukimo.

„Su generalinio komisaro V. Telyčėno veikla nuo 2007 metų pabaigos turėtume sieti esmines permainas į gerąją pusę karo keliuose istorijoje. Tai, kad 2007 metais buvo 6600 eismo nelaimių, per kurias žuvo 729 žmonės, o 2010 metais 3625 autoįvykiai, kuriuose žuvo 300 žmonių, tame yra daug ir paties V. Telyčėno nuopelno. Manyčiau, kad jo patirtis ir gebėjimas dirbti tokius atsakingus darbus neturėtų būti užmirštas", – sakė A. Kubilius.

Premjeras žadėjo reikalauti tiek iš ministerijos, tiek iš policijos vadovų darbų, kad nepasitaikytų tokių veiksmų, kurie griauna policijos autoritetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų