REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žagintojas, išprievartavęs naivių teisėjų patiklumą

Anksčiau laiko iš pataisos namų paleistas nepilnametės prievartautojas vėl išžagino merginą, patekusią į bėdą.

REKLAMA
REKLAMA

Už nepilnametės išžaginimą kalėjęs, bet gerokai anksčiau laiko namo paleistas 37 metų šiaulietis Andrius Rakštys užmiršo pažadus nebenusikalsti ir pasityčiojo iš pareigūnų jam parodyto pasitikėjimo – jis ir vėl išprievartavo merginą, tik šįkart – atsiviliotą pasiskolinti pinigų.

REKLAMA

26 metų šiaulietė į bėdą pakliuvo pernai rudenį. Prasidėjus šildymo sezonui Nijolė N. (vardas pakeistas) pritrūko pinigų sumokėti komunalininkams, todėl netekėjusi, viena bute gyvenanti mergina ėmė mąstyti, kaip išsisukus iš bėdos – iš ko pasiskolinus.

Nijolė pažinojo tą A. Rakštį, žinojo, kad jis Šiaulių pakraštyje vysto nedidelį versliuką, nuomoja kabinetą, kuriame dirba ir gyvena. Savo nelaimei, ji tik nebuvo girdėjusi, jog A. Rakštys neseniai teistas už nepilnametės išžaginimą...

REKLAMA
REKLAMA

Pati įlindo į gašlūno spąstus

Kai pernai lapkritį Nijolė paskambino A. Rakščiui ir paprašė paskolinti kelis šimtus litų, tas pažadėjo padėti ir pakvietė tuoj pat atvykti pasiimti pinigų į jo kabinetą Aerouosto gatvėje.

Atvykusią merginą A. Rakštys pasodino prie stalo, užrakino kabineto duris ir atkimšo butelį brendžio. Nijolė sunerimo, bet verslininkas ramino, meluodamas, jog tuoj, tuoj turįs atvykti jo draugas, kuris atvešiąs pinigų.

Minutės bėgo, tas draugas nesirodė, o A. Rakštys vis labiau girto. Netrukus kabineto šeimininkas ėmė glaustytis prie Nijolės, mėtyti nepadorias užuominas, ir nenorėjo nė girdėti aiškiai tariamo merginos „Ne!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po prievartos – lipšnumas

Išlenkęs dar vieną brendžio taurelę, „kavalierius“ iš užrakintų kabineto durų ištraukė raktą. Jį slėpdamas stalčiuje, iš jo ištraukė Nijolei dovanėlę – nėriniuotas kelnaites – ir paprašė (tiksliau – pareikalavo) jas nedelsiant pasimatuoti.

Sutrikusi mergina atsisakė, pašoko iš užstalės, bet pabėgti negalėjo, nes durys buvo užrakintos. Tada A. Rakštys jau nebesivaldė. Pasak Nijolės, jis jai sudavė kumščiu į veidą, pargriovė ant lovos, nuplėšė drabužius ir išžagino įvairiais būdais.

REKLAMA

Pasitenkinęs prievartautojas Nijolę ėmė raminti, tikinti, jog... esą nieko baisaus neįvykę. Apsirengęs smurtautojas paskambino kažkokiam savo draugui, paprašė atvykti ir parvežti vieną jo viešnią į namus.

Atvažiavęs draugas matė, kad Andriaus išlydima moteris sukrėsta ir apsižliumbusi, bet A. Rakštys tik suokalbiškai mirktelėjo ir nieko nepasakojo, o „supratingas“ draugas klausimų neuždavinėjo. Beje, ar A. Rakštys paskolino Nijolei pinigų – teisėsauga nepraneša. Nebesvarbu.

Policininkai įtariamąjį pažino

Psichologinę traumą patyrusi Nijolė nežinojo, ką daryti. Ji namie be perstojo verkė, sako, net mąsčiusi apie savižudybę. Visa laimė, kad vakare jauna moteris surado drąsos užeiti pas patikimą kaimyną ir jam pasiguosti. Pastarasis, išgirdęs kraupią istoriją, Nijolę paragino nedelsiant kreiptis į policiją.

REKLAMA

Suėmusi save į rankas šiaulietė taip ir padarė, o ją išklausęs Šiaulių vyriausiojo policijos komisariato budėtojas tą patį vakarą pasiuntė patrulius atvežti įtariamąjį.

Policininkams nepavyko iš karto įvykdyti užduotį, nes nuvykus į tą kabinetą Aerouosto gatvėje, kuriame gyvena Andrius, langai juodavo tamsa, durų niekas neatrakino. Ką gi, policininkai čia atvažiavo kitą rytą ir suėmė nustebusį prievartautoją.

Įkliuvėlis mėgino lementi: „Ji pati norėjo, pati man atsidavė...“ Šįkart kriminalistai pradėjo iš toli – jie pirmiausiai paklausė, ar tik jiems netekę tardyti tą patį A. Rakštį, kuris jau yra teistas už kone tokį pat lytinį nusikaltimą?..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klastūnas apsimetė tėvu

2007-aisiais per ilgąjį Joninių savaitgalį A. Rakštys bute Šiauliuose M. Valančiaus gatvėje pagiriodamasis alumi vartė skelbimų laikraštį „Express kontaktas“. Tądien jo sugyventinė buvo išėjusi į darbą parduotuvėje, o nuo pat ryto išmaukęs nemažai alaus A. Rakštys užsigeidė moters. Tai nieko gudriau nesugalvojo, kaip atsivilioti kokią nors nepažįstamą merginą. Sumąstęs nesudėtingą, bet klastingą planą, jis paskambino merginai, ieškančiai auklės darbo.

Įkaitusio intriganto neatšaldė nė tai, jog atsiliepusi mergina pasakė esanti dar nepilnametė moksleivė. Nors klastūnas jokių vaikų neturėjo, merginai pamelavo, kad su žmona esą norį išvykti pas tėvus švęsti Joninių, todėl reikia auklės, kuri tądien nuo pietų iki devintos vakaro prižiūrėtų du jų mažamečius vaikus. Auklei pasiūlė apgailėtiną 20 litų uždarbį – vos po 3 litus už valandą darbo. Tačiau mergina – ir kada gi Lietuvoje baigsis prakeiktas skurdas! – mielai sutiko.

REKLAMA

Apmulkinta septyniolikmetė nedelsdama pasipuošė ir sėdo į miesto autobusą. Iš jo išlipo autobusų stotelėje prie centrinės Šiaulių turgavietės. Čia, kaip ir buvo sutarta telefonu, jos jau laukė „darbdavys“.

Jėgos buvo nelygios...

Kai įvesta į butą, kurio duris A. Rakštys iš karto užrakino, mergina ėmė dairytis vaikų, buto šeimininkas pamelavo, jog žmona su jais esanti valandai išėjusi į parduotuvę.

Pasodinęs nepilnametę prieš visu garsu įjungtą televizorių, A. Rakštys atkimšo butelį šampano. Kai mergina gerti atsisakė, jis ryžosi nebevaidinti. Išmaukęs taurę putojančio gėrimo, merginą aukštielninką parbloškė ant sofos, o pats atsisėdo ant jos ir nuplėšė drabužius.

REKLAMA

Nepilnametė verkė ir priešinosi, bet jėgos buvo nelygios, o televizorius nustelbė pagalbos šauksmus. Grasindamas primušti, Andrius septyniolikmetę išprievartavo oraliniu būdu, o kiek pailsėjęs, siurbtelėjęs dar stiklą šampano, raudančią moksleivę dar kartą griebęs išžagino be didelių įmantrybių.

Ši mergina, pasirodo, yra ne tokia kaip Nijolė, o ryžtingesnė. Vos žagintojo paleista, ji nuskubėjo tiesiai į policiją ir pareikalavo čiupti skriaudiką. Po kelių minučių sulaikę A. Rakštį policininkai pastebėjo, kad jam pinasi liežuvis – alkotesteris parodė 2,18 promilės girtumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėl graudins teismą?

Tardomas A. Rakštys bandė meluoti, kad auklė pati jam atsidavusi, tačiau suplėšyti moksleivės drabužiai, mėlynės ant jos kūno ir kiti įkalčiai padėjo atskleisti tiesą. Pamačiusi tikrąjį savo vyriškio veidą, jį paliko ir sugyventinė.

Nuosprendis buvo paskelbtas po metų. Šiaulių apylinkės teismo teisėjai pagailėjo atgailaujančio (?) prievartautojo, todėl 2008-ųjų birželį jam skyrė kalėti vos 3 metus ir 5 mėnesius. Prievartautojas nuo žurnalistų po striuke labai slėpė savo veidą, o nuosprendį priėmė nuolankiai – jo neapskundė.

REKLAMA

Teismas A. Rakščio dar kartą pagailėjo po pusantrų metų, 2010 metų vasario 26-ąją. Tądien Šiaulių miesto apylinkės teismas patenkino kalinio prašymą jį paleisti į laisvę lygtinai, metais ir 8 mėnesiais anksčiau laiko.

Galima liūdnai pajuokauti, kad paleidžiamas prievartautojas A. Rakštys išprievartavo teisėjų patiklumą – „tvirtai pasižadėjo“ nebenusidėti, o vos už pusmečio išžagino Nijolę...

Brutalumą, alkoholį ir moteriškas kelnaites už laisvę labiau vertinančio A. Rakščio byla jau baigta ir perduota teismui. Šįkart kaltinamasis teismo laukia suimtas. Netrukus pamatysime, ar antrą kartą teisėjai jam bus tokie pat palankūs ir patiklūs...

S. STASAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų