REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos darbo biržos duomenimis, teritorinės darbo biržos vasario 4–10 dienomis padėjo įsidarbinti 3,5 tūkst. darbo ieškančių žmonių. Pernai analogišku laikotarpiu buvo įdarbinta 1,5 tūkst. mažiau bedarbių. Dar beveik 2 tūkst. bedarbių nusiųsti į užimtumo rėmimo priemones bei daugiau nei tūkstantis asmenų – į motyvacijos darbui užsiėmimus. Prognozuojamas ir tolesnis vasario mėn. laisvų darbo vietų ir įtrauktų asmenų į užimtumo rėmimo priemones skaičiaus augimas. Per savaitę šalies darbdaviai registravo beveik du kartus daugiau laisvų darbo vietų nei pernai tokiu pat laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu įsitikinęs, kad klientų aptarnavimo modelis, kuris pradėtas taikyti praėjusiais metais teritorinėse darbo biržose, pasiteisino, ir toliau didelį dėmesį skirsime nedirbusių ar ilgai nedirbančių bedarbių integravimui į darbo rinką kartu peržiūrint jų užimtumo veiksmų planus. Mūsų pozicija šiuo klausimu turi būti adekvati susiklosčiusiai situacijai – darbdaviai jau pajuto specialistų stygių, ir darbo birža turi į tai atsižvelgti, revizuodama darbo jėgos pasiūlą,“ – tvirtino Lietuvos darbo biržos direktorius Mindaugas Petras Balašaitis.

REKLAMA

„Apgailestaujame, kad vis dar pasitaiko nesąžiningų registracijos darbo biržoje atvejų. Bendradarbiaudami su Valstybine darbo inspekcija, gauname informacijos apie bedarbių nelegalius darbo santykius. Štai Kauno teritorinei darbo biržai suabejojus kai kurių asmenų registracija, paaiškėjo, kad iš 22 nelegaliai dirbančių žmonių 13 buvo registruoti darbo biržoje,“ – konstatavo LDB direktorius M.P. Balašaitis.

Iš 2 tūkst. bedarbių, nusiųstų į aktyvios darbo rinkos politikos priemones, daugiausia – 819 įsigijo verslo liudijimus.

REKLAMA
REKLAMA

Bedarbio statusas vasario 4–10 dienomis suteiktas 5,3 tūkst. bedarbių. Pernai tuo pačiu laikotarpiu buvo įregistruota 7,3 tūkst.

Kas penktas bedarbiu įregistruotas asmuo – jaunesnis kaip 25 m. amžiaus.

Per savaitę nedarbo draudimo išmokas baigta mokėti beveik 2,6 tūkst. bedarbių, iš jų 24,4 proc. asmenų mokėjimas baigtas anksčiau laiko, jiems įsidarbinus. Naujų nedarbo draudimo išmokų paskirta beveik 1,8 tūkst.

Vasario 10 d. šalyje buvo registruota 309,9 tūkst. bedarbių. Tai sudaro 14,3 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų