REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

11.30 val

„Danske Bank“ veikla – stabili

„Danske Bank“ atstovai teigė, kad banko grupė yra itin svarbi Danijai ir visai Europai. „Natūralu, kad tokios svarbos organizacijai keliami ir ypatingi reikalavimai, o kalbama tik apie tariamą scenarijų „kas būtų jeigu būtų“, – sakė „Danske“ banko Finansų tarnybos direktorius Ramūnas Bičiulaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, kad „Danske Bank“ Grupės veikla yra stabili. „Tai patvirtino ir 2010 metų vasarą atliktas bankų atsparumo krizėms testas, kurio metu „Danske Bank“ buvo įvertintas tarp geriausiųjų“, – teigė R. Bičiulaitis.

REKLAMA

--------

Belgų tyrimų centras „Bruegel“ atliko lyginamąją Europos ir Amerikos bankinių sistemų analizę ir išskyrė 18 pačių pavojingiausių Europos bankų. Į tą skaičių pateko „Nordea“ ir „Danske Bank“. Apie tai rašo danų laikraštis „Politiken“.

Keliose valstybėse veikiančio „Danske Bank“ pagrindiniai fondai kelis kartus viršija Danijos BVP. Jeigu bankui kiltų problemų, jie sukeltų sunkumų ne tik Danijos, bet ir Suomijos bei Airijos ekonomikai.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraštis rašo, kad dėl tyrimo rezultatų sunerimo danų politikai, kurie mano, kad būtina sugriežtinti reikalavimus „Danske Bank“ kapitalo atžvilgiu.

Pagrindine „Nordea“ problema įvardijama banko funkcionavimas daugelyje šalių. Nors banko būstinė įsikūrusi Stokholme, kilę sunkumai priverstų imtis priemonių Suomiją, Daniją ir Norvegiją.

„Bruegel“ lygina „Nordea“ su banku „Dexia“, kurį 2008 metais turėjo gelbėti Prancūzija ir Belgija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų