REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priteisė solidžią sumą

Panevėžietis, šlagerių karaliumi pramintas Kastytis Kerbedis neišsisuks nuo skolos. Jam teismas priteisė Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūrai (LATGA-A) sumokėti daugiau kaip dvylika tūkstančių litų už viešą kūrinių atlikimą koncertų metu, kai skambėjo ne tik jo sukurti, bet ir kitų autorių kūriniai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Panevėžio miesto apylinkės teismas priėmė palankų LATGA-A sprendimą. K.Kerbedis teismo posėdyje nedalyvavo.

REKLAMA

Dainininkas turės sumokėti 12 tūkst. 334,20 lito atlyginimą už viešą kūrinių atlikimą per savo jubiliejinį koncertinį turą „30 metų scenoje“, 5 proc. dydžio metines palūkanas už priteistą sumą nuo 2010 m. birželio 14 d. iki teismo sprendimo visiško įvykdymo, 370,02 lito žyminį mokestį, 84,70 lito išlaidas už procesinių dokumentų įteikimą per antstolį ir 127 litų išlaidas už nutarties dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo vykdymą LATGA-A naudai bei 36,90 lito išlaidas, susijusias su procesinių dokumentų įteikimu.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakovai K.Kerbedžio firma „Dinamika“ ir Kastytis Kerbedis negali šio sprendimo skųsti nei apeliacine, nei kasacine tvarka, tačiau per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos turi teisę paduoti Panevėžio miesto apylinkės teismui pareiškimą dėl sprendimo už akių peržiūrėjimo.

Nereagavo į priminimus

„Sekundė“ jau rašė, kad LATGA-A negavo autorinių atlyginimų už K.Kerbedžio 2008–2009 metais įvairiuose Lietuvos miestuose surengtus 14 koncertų ir negalėdama gražiuoju išsiaiškinti su atlikėju praėjusiais metais kreipėsi į teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LATGA agentūros generalinio direktoriaus pavaduotoja Gerda Leonavičienė „Sekundei“ aiškino, kad likus trims dienoms iki koncerto dainininkas turėjo pasirašyti sutartį, tačiau to nepadarė.

„Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymas reikalauja, kad būtų atsiskaityta su LATGA-A, – sakė agentūros generalinio direktoriaus pavaduotoja. – K.Kerbedis turi atsiskaityti ne kaip dainų autorius ar atlikėjas, o kaip kūrinių naudotojas.

Buvo apskaičiuota, kad agentūrai už koncertus dainų atlikėjas skolingas 3125 litus. Kadangi koncertavo neturėdamas licencijos, skola dvigubinama. Todėl teismui ir pateikėme ieškinį. Pagal skaičiavimus, K.Kerbedis agentūrai skolingas 6250 litų.“

REKLAMA

G.Leonavičienė sakė, kad prieš koncertus K.Kerbedžiui buvo išsiųsti priminimai ir pateikta informacija, ką turi daryti koncertinio turo organizatoriai.

Bėdos

Tačiau tai – ne visos dainininko bėdos. Paskui Kastytį Kerbedį velkasi daug didesnis skolų šleifas. Atlikėjo pečius slegia dar nuo 1996-ųjų likusi 156 tūkstančių litų skola. Atlikėjas pasiskolino pinigų iš privataus asmens ir juos ketino panaudoti Panevėžio rajone esančiam Staniūnų dvarui pirkti.

Už piktybišką vengimą grąžinti skolas populiarus dainininkas praėjusių metų pabaigoje atsidūrė ir pačiame Vilniaus centre esančioje gėdos švieslentėje: ant Operos ir baleto teatro stogo pritvirtintame specialiame skyde tarp kitų skelbimų švystelėdavo pranešimas, kad K.Kerbedis – piktybiškas skolininkas.

„Sekundės“ kalbintas dainininkas į kalbas nesileido, tepasakė, kad jam teismo sprendimas neįdomus.

Vaida Repovienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų