REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjus trims savaitėms po kompanijos „Apple“ finansinių ketvirčio rezultatų paskelbimo analitikai pareiškė, kad ši technologijų bendrovė yra vertingiausia kompanija pasaulyje, rašo naujienų portalas CNBC.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų sausio 18 dieną „Apple“ pranešė per paskutinį ketvirtį pardavusi 16 mln. „iPhone“ išmaniųjų telefonų, o „iPad“ pardavimai išaugo dvigubai. Nuo tada mažiausiai penkios įmonės padidino savo metines prognozes vertybinių popierių biržoje iki vidutiniškai 467 JAV dolerių (1,21 tūkst. litų). Tokiu atveju, „Apple“ rinkos vertė siektų 433,7 mlrd. JAV dolerių (1,12 trln. litų) ir aplenktų kompaniją „Exxon Mobil“, kurios dabartinė rinkos vertė yra 423,2 mlrd. JAV dolerių (1,1 trln. litų).

REKLAMA

„iPhone“ pardavimai viršija mūsų prognozes ir verčia iš naujo peržiūrėti bei padidinti mūsų pateiktas mobiliųjų telefonų pardavimų prognozes, – sakė „Needham“ kompanijos analitikas Charlesas Wolfas. Jo teigimu, vis didėjantis išmaniųjų telefonų vartotojų skaičius gali priversti dar labiau padidinti esamą prognozę.

Daugiausiai postūmio „Apple“ rinkos vertės augimui suteikė pranešimas apie „iPhone“ telefonų pardavimus „Verizon“ mobiliajame tinkle. Vis dėlto, analitiko Josho Browno nuomone, „Verizon“ ir „iPhone“ derinys yra pervertinamas. Jis teigia, kad tai jam primena „Dell“ kompiuterius 1996 metais ir mano, jog analitikų prognozės nebus pasiektos dar mažiausiai du metus.

„Apple“ kompanijos akcijos buvo nukritusios 6 proc. kuomet jos vadovas Steve'as Jobsas dėl sveikatos problemų buvo priverstas užleisti savo vietą Timui Cookui. Kompanijos taip pat laukia arši konkurencija su „Google“ kompanijos „Android“ operacinę sistemą turinčiais planšetiniais kompiuteriais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų