REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas lyderis

REKLAMA

Pačiu nepalankiausiu momentu (40 km iki finišo) pradūręs padangą ir finišavęs po 3 min. nuo pagrindinės grupės, trečiadienį „Tour of Qatar“ lenktynėse su lyderio marškinėliais atsisveikino Tomas Boonenas („Quick Step“). Bendroje įskaitoje jis atsidūrė 14-oje vietoje (+3 min. 11 sek.).

REKLAMA
REKLAMA

Lyderių trejete dabar pagrindiniai varžovai du australai – H. Haussleris („Garmin-Cervelo“) ir M. Renshaw („HTC-HighRoad“), kuriuos skiria 4 sekundės.

REKLAMA

Antroji pergalė

Heinrichas Haussleris laimėjo jau antrąją etapo pergalę, aplenkęs Marką Renshaw ir Daniele Bennati. Nors galėjo triumfuoti ir Tomo Vaitkaus komandos draugai Simone Clarke ar Mirco Lorenzetto („Astana“).

Žemiau pridėtame video įraše matome, kaip paskutiniame kilometre, palmių viršūnes taršant smarkiam Kataro vėjui, australas S. Clarke skinasi kelią į finišo tiesiąją, o jam iš paskos 14-os dviratininkų grupėje mina jo komandos draugas italas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ketvirtąją lenktynių dieną, deja, nei vienam, nei kitam „Astanos“ nariui liko nepasiekta.

„Astana“ komandos dviratininkas Mirco Lorenzetto finišavo 11-as (+0 sek.), o Simone Clarke – 20-as (+19 sek.), bendroje įskaitoje pasistūmėję link pirmojo 20-tuko.

„Eilinė diena su stresu, vėju, virtimais ir didžiuliu greičiu!“.– sakė portalui „Balsas“ Tomas Vaitkus, kuris  finišą pasiekė nuo „Astana“ komandos draugų atsilikęs 32 min. 50 sek.– „Mirko ir Simonas jau turėjo šiemet lenktynes Australijoj, tai jiems jau truputį lengviau prisitaikyt prie greičių ir kovos dėl vietos plente. Liko dar dvi dienos, svarbiausia nenuvirst, nesusižalot ir mūsų komandos užduotis bus kaip ir padaryta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendroji įskaita po 3 etapo:

1. Heinrich Haussler (AUS) „Garmin-Cervelo“ 9 val. 34 min. 30 sek.

2. Mark Renshaw (AUS) „HTC-HighRoad“ +04 sek.

3. Daniele Bennati (ITA) „Leopard-Trek“ +15 sek.

...

14. Tom Boonen (BEL) „Quick Step“ +3 min. 11 sek.

...

21. Mirco Lorenzetto (ITA) „Astana“ +5 min. 32 sek.

...

23. Simon Clarke (AUS) ) „Astana“ +5 min. 50 sek.

...

50. Gediminas Bagdonas „An Post – Sean Kelly“ +18 min. 16 sek.

...

62. Tomas Vaitkus (LIET) „Astana“ +45 min. 41 sek.

...

118.

DNS (1)

Lietuviai – adaptuojasi

Vis dar toli nuo pirmųjų lyderių Gedimino Bagdono atstovaujama komanda „An Post – Sean Kelly“, kurioje jis šiandien finišavo pirmasis, 28-as (+3 min. 02 sek.).

REKLAMA

„Bagdonas malačius! Stengias ir kenčia čia, tai turėtų jam padėt Pasaulio taurėj treke gerai pasirodyt, nes čia gaus ir greičio, ir naglumo savybių“.– sakė portalui „Balsas“ Tomas Vaitkus, kuriam kaip ir Gediminui Bagdonui tai pirmosios sezono varžybos.

Susiję tekstai:

T. Vaitkus Katare finišavo 27-as, G. Bagdonas - 20-as (video)

Po sprinterių mūšio Katare T. Vaitkus ir G. Bagdonas 20-tuke nebefigūruoja (video)

Po prologo Katare T. Vaitkus – 9-as, G. Bagdonas – 19-as (video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų