REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienio pavakarę šou pasaulio atstovai buvo kviečiami išbandyti save ir parodyti, kuris jų geriausiai išmano gimtosios kalbos taisykles. Konkurso „Švari kalba – švari galva“ nugalėtoju pripažintas dainininkas Haroldas Šklėrius, padaręs vos kelias klaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas, beveik nesuklydęs atsakė į 25 klausimus apie lietuvių kalbos gramatiką. Pasak H. Šklėriaus, sunkiausios jam užduotys buvo apie kirčiavimą, beje, kaip ir daugumai dalyvių.

REKLAMA

Salomėjos Nėries gimnazijoje vykusiame renginyje dalyvavusi ir trečiojoje vietoje likusi Skaiva Jasevičiūtė prisipažino, kad atlikusi tęstą suprato, jog dar daugumą taisyklių derėtų prisiminti.

Tuo tarpu H. Šklėrius prisipažino, kad jam šis testas, kurį, beje, atliko dauguma šalies moksleivių, nepasirodė itin sunkus. Vaikinas atskleidė mokykloje galvojęs apie žurnalistikos ar lietuvių kalbos studijas, nes kalbą mokytis sekėsi – išlaikęs valstybinį egzaminą surinko 96 procentus.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo trečiosios vietos nedaug teatsilikusi  Guoda Pečiulytė patikino, kad stebi savo kalbos taisyklingumą: „Esame nuolat stebimi, tad nusišnekėti negalime.“

Paskelbus testo rezultatus, šiek tiek susikrimto laidų vedėjas Žygis Stakėnas: Salomėjos Neries gimnaziją baigęs vaikinas nedrąsiai prisipažino nenorintis garsiai sakyti rezultato – „imsiu ir padarysiu gėdą mokyklai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų