REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujienų tinklapis Huffington Post paskelbė labiausiai užterštų vietų sąrašą, čia pirmauja Kinijos miestas Linfenas, kur kvėpuoti vieną dieną yra tas pats kaip surūkyti tris pakelius cigarečių. Tokių miestų ne vienas. Norite sužinoti apie juos daugiau?

REKLAMA
REKLAMA

Tokiuose miestuose padžiauti drabužiai nukabinami purvini. Jungtinėse Amerikos valstijose užterštumo problema slegia Los Andželo ir Fenikso miestus. Europoje tai Londonas, kuriame pasak tyrimų kasmet priešlaikine mirtimi dėl taršos miršta apie 50 000 žmonių.

REKLAMA

Naftos sukeltos katastrofos

Tikras šiukšlių ir taršos šulinys yra Nigerio upės delta, kur tokios garsios kompanijos kaip Shell ar British Petroleum stato savo imperijas. Manoma, kad į minėtos upės žiotis, per paskutiniuosius 50 metų, buvo išpilta apie 13 milijonų barelių atliekų.

Indonezijoje, Citarium mieste yra labiausiai užteršta upė pasaulyje iš kurios dar bet to, geria vietos gyventojai. La Oroya mieste, Peru, į aplinką išpilamos fabriko Doe Ron, švino, sieros dioksido ir arseniko atliekos.

REKLAMA
REKLAMA

Didesnis mirtingumas nei gimstamumas

Rusija yra dar vienas ekologinių katastrofų šulinys. Dzeržinskas per Šaltąjį karą buvo cheminių ginklų gamybos fabrikas, kurio efektyvumas „sudorojo“ vietos gyventojus greičiau nei priešus. Manoma, kad nukentėjo daugiau nei 300 000 žmonių. Dabar šioje srityje mirtingumo skaičius viršija gimstamumo skaičių. Kas gi norės susilaukti palikuonių tokiomis sąlygomis?

Informacinis dienraštis „Tardecilla“ prie blogiausių gyventi miestų, priskyrė ir Norilską, kuriame gyvena apie 230 000 gyventojų. Čia, tolimojo Sibiro viduryje, žmonių gyvenimo trukmė tesiekia 44 metus.

Ekologinės problemos čia išties labai didelės. Nuo susikaupusių žemėje cheminių produktų, netikėtai užsidega medžiai. Vienintelis teigiamas faktas yra tas, kad čia nėra benamių...nes turbūt niekas neišgyventų - 56 laipsnių temperatūroje, o kurį nors rytą pavėluoti į autobusą, gali kainuoti gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų