REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunas „Google“ kompanijos vadybininkas, kurį Egipto valdžia buvo sulaikiusi 12 dienų, prisipažino per „Facebook“ tinklapį kurstęs šalyje vykusius neramumus, kuriuos pats pavadino „interneto jaunimo revoliucija“, praneša „The Jerusalem Post“.

REKLAMA
REKLAMA

Interneto kompanijos marketingo vadybininkas Waelis Ghonimas negalėjo sulaikyti ašarų duodamas interviu televizijai praėjus vos kelioms dienoms po jo išlaisvinimo. Jis teigė visą laiką praleidęs užrištomis akimis, o jo tėvai net nežinojo, kur jis yra. Išlaisvintas vadybininkas pripažino, kad jo pagrobėjai su juo elgėsi deramai.

REKLAMA

„Tai yra interneto jaunimo revoliucija, o dabar tai yra ir visų egiptiečių revoliucija“, – sakė jis. W. Ghonimas buvo pagrobtas praėjus vos dviems dienoms po to, kai prasidėjo protestai. Jis prisipažino buvęs „Facebook“ puslapio „We are all Khaled Said“ (liet. „Mes visi esame Khaledas Saidas“) administratorius. Šio puslapio pagalba buvo organizuojamos demonstracijos Egipte.

Khaledas Saidas buvo 28–erių verslininkas, kurį praeitų metų birželio mėnesį negyvai sumušė Egipto policija. Nuo to laiko visuomenė pradėjo protestus prieš policiją, kuriuos dar labiau kursto žiaurios policijos pareigūnų represijos prieš protestuotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Paslaptingojo „Facebook“ puslapio administratoriaus atskleidimas gali suteikti dar didesnį postūmį protestuotojams. „Aš nenorėjau, kad kas nors sužinotų, jog aš buvau administratorius, – kalbėjo W. Ghonimas. – Čia nėra jokių didvyrių, gatvėse mes visi esame didvyriai.“

Jungtinėse Valstijose esanti organizacija „Human Rights Watch“ teigė, kad per dvi savaites vykusias riaušes Egipte jau žuvo 297 asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų