REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose pasirodę pretendentai jau sulaukė nemažai kritikos strėlių – tiek dėl muzikos, tiek dėl dažnai nevykusios sceninės išvaizdos. Į ką derėtų atkreipti dėmesį kuriant sceninę išvaizdą?

REKLAMA
REKLAMA

Dažnam atlikėjui ar muzikos grupei konkurso „Eurovizijos“ atrankos – tramplinas į muzikinį pripažinimą. Tačiau daugumai debiutas pasibaigia teisėjų kritika ir žiniasklaidos pajuoka. Stiliaus žinovas M. Petruškevičius siūlo atidžiau ruoštis pasirodymams ir nebijoti kreiptis pagalbos į profesionalus.

REKLAMA

„Dauguma nesusimąsto, koks svarbus gali būti pirmasis įspūdis – kiekviena nesėkmė žiniasklaidos yra ilgai prisimenama“, – teigė Mantas.

Tuo tarpu drabužių dizainerė Sandra Straukaitė teigė, kad „net ir pati dailiausia suknelė nesuteiks nei balso, nei šarmo dainai“. Paprašyta patarti, kaip jaunieji atlikėjai su mažomis išlaidomis galėtų susikurti patrauklų sceninį įvaizdį, moteris su šypsena pasiūlė prientuotis į muziką. „Jei man daina patinka, tikrai nesvarbu, kuo ir kaip scenoje atlikėjas apsirengęs“, – teigė drabužių dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA

Nereiktų persūdyti

Paklaustas, ar šiemet pastebėjęs įsimenamai atrodantį atlikėją, prisipažino tokių seniai nematęs. „Atrankos nežiūrėjau, tačiau mačiau nuotraukas – na klaiku,apsirengimo lygis žemesnis už provincijos stilių“,– kritikos neslėpė stilistas.

Paklaustas, kokius sceninius drabužius pasirinkti, M. Petruškevičius vis dėlto pasiūlė puoštis ryškiais apdarais: „Tokiam konkursui reikalingas šioks toks kičas – tačiau nereikėtų persūdyti. Kai kurie stilistai iš mūsų scenos žvaigždžių tokias barbes padaro – reikėtų jausti ribą ir neperlenkti lazdos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stilistas priminė, kad reiktų nepamiršti akcentuoti net ir menkiausias detales. „Jei kūnas atidengtas, būtina ištepti blizgiais kremais – per televizijos ekraną itin patraukliai atrodo“, – pasiūlė Mantas. Vyro teigimu, tokiais „efektais“ galima kompensuoti puošnių apdarų trūkumą.

Atspindėti dainos idėją

Stilistas Kęstutis Rimdžius prisipažino per pirmąją antrankos laidą neišvydęs įspūdingo pasirodymo. „Neatrodė, kad kažkuris būtų labai rūpinęsis savo išvaizda... Tačiau nevengė pasinaudoti anksčiau kitų atlikėjų išbandytomis idėjomis“, – pastebėjimus dėstė stilistas.

REKLAMA

Vyro teigimu, šiemet vienos atlikėjos pasirodyme pastebėjęs panašią į praeitų metų Aistės Pilvelytės pasirodymo scenografiją. „Naudota ta pati pakyla, o ir suknelė panaši buvo“, – atskleidė vyras.

Stilistas K. Rimdžius pradedantiems atlikėjams patarė nebijoti kreiptis pagalbos, nes, pasak jo, pasirodymas – ne tik daina, tačiau daugelio profesionalų komandinis darbas. „Stilius, drabužiai, makiažas, šokiai, apšvietimas tik atskleidžia dainos nuotaiką, o jei šių ingridientų nėra – prarandama pusė žavumo“, – tikino stiliaus specialistas.

Nuotraukų galerijoje – praėjusį ketvirtadienį vykusios „Eurovizijos“ atrankos dalyvių stilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų