REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė planuoja trečdaliu sutrumpinti profesijų sąrašą, kurioms reikalingi užsienio darbuotojai iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių, skelbia „The Daily Mail“. Darbuotojams iš trečiųjų šalių, turintiems reikalingų įgūdžių kuriai nors profesijai iš minėto sąrašo, išduodamos darbo vizos ir leidžiama atvykti dirbti į D. Britaniją.

REKLAMA
REKLAMA

Kirpėjos (-ai), grožio salonų vadybininkai (-ės) ir nekilnojamojo turto agentai (-ės) turėtų būti išbraukti iš sąrašo ir nebelaikomi kvalifikuotais specialistais, kurių vietinių trūkumą galima kompensuoti atvykėliais iš užsienio. Tačiau medicinos seselės, mokytojai, inžinieriai ir finansų analitikai turėtų likti D. Britanijai reikalingų specialybių sąraše, siūlo Migracijos patariamasis komitetas.

REKLAMA

Šiuo metu minėtame kvalifikuotų profesijų sąraše yra 192 specialybės. Po reformos jų žadama palikti 121.

Šis vyriausybės žingsnis yra dalis pažado per penkerius metus sumažinti imigraciją nuo dabar siekiančios 200 tūkst. atvykėlių per metus iki kelių dešimčių tūkstančių imigrantų.

Ekspertų teigimu, užsienio darbuotojai svariai prisideda prie D. Britanijos ekonomikos plėtros, tačiau būtina kruopšti šaliai reikalingų profesijų atstovų atranka, kad į JK patektų tik kvalifikuoti specialistai.

Imigracijos ministras Damianas Greenas pabrėžė, kad yra siekiama, jog visų pirma būtų įdarbinami vietiniai žmonės, ir tik esant neišvengiamai būtinybei į šalį britų įmonės galėtų atsigabenti reikalingus kvalifikuotus darbuotojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų