REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite suteikti naujų spalvų savo namams? Šie patarimai padės jums tai padaryti greitai ir... visai nebrangiai. Kai kurios idėjos leis išsisukti neišleidus nė cento!

REKLAMA
REKLAMA

Nauji štrichai svetainei

Šis kambarys tradiciškai tampa vakarėlių ir šeimos švenčių epicentru. Todėl būtent svetainei norisi suteikti naujo „skambesio“, ypač jei planuojate namuose smagų vakarėlį. Nors net ir tuo atveju, jei artimiausiu metu švenčių neplanuojate, svetainėje visa šeima praleidžia gana daug laiko, tad norisi interjero naujovėmis palepinti ir save. Taigi tam, kad akimirksniu pakeistumėte kambarį, reikia atkreipti dėmesį į šiuos dalykus:

REKLAMA

• Užuolaidos. Jos kurios yra vienas iš pagrindinių interjero elementų. Paprastai jos ne rėmina langą, o tiesiog nukąra abipus jo. Kad kambariui suteiktumėte daugiau elegancijos, perriškite užuolaidas stora dekoratyvine virvele, tinkančios spalvos juostele ar netgi karoliukų vėrinėliu. Jei ruošiatės šventei, galite užuolaidas papuošti atitinkamos tematikos girliandomis.

• Kambariniai augalai. Veikiausiai jie yra išmėtyti po visą butą: keletas ant virtuvės palangės, viena kita gėlė miegamajame... Tuo tarpu juos galima surinkti svetainėje ir įrengti tikrų tikriausią nediduką žiemos sodą viename iš kambario kampų. Sukurkite kompoziciją iš jau turimų augalų, suformuokite žaliąją salelę greta augalų pastatydama krėslą ir žurnalinį staliuką. Tiesa, nepamirškite, kad dauguma augalų jautriai reaguoja į vietos pakeitimą, taigi kurį laiką jų priežiūrai skirkite daugiau dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

• Minkšti baldai. Pats paprasčiausias (ir efektyviausias) būdas pakeisti sofos išvaizdą – apdengti ja nauju užtiesalu. Tiks įvairiausios medžiagos. Viskas priklauso nuo nuotaikos, kurią norite sukurti svetainėje. Jei, tarkime, rengsite afrikietiško stiliaus vakarėlį, puikiai tiks zebro ar leopardo raštais margintas audeklas. Jei įsigeisite daugiau vasariškos romantikos – tieskite vaiskiais gėlių, vaisių raštais margintą medžiagą.

• Durys. Daugelyje namų svetainė turi keletą durų, į ją patenkama iš įvairių kambarių. Durys – puiki medžiaga eksperimentams, jei jūs trokštate permainų. Ypač tai pasakytina apie duris su stiklinėmis detalėmis, kurias galima apklijuoti pusiau skaidria vitražine ar spalvota plėvele. Arba pakabinti ant jų nedideles dailias užuolaidėles. Galima apskritai atsisakyti durų, o jų vietoje pakabinti spalvotų karoliukų užuolaidėles – nebijokite pažaisti kičo elementais ar egzotiškais motyvais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vonia: akimirkos nuotaika

Vonios kambarys – puiki žaidimų aikštelė mėgėjams keisti interjerą. Ypač kai kalbama apie momentines permainas. Čia galima į pagalbą pasitelkti įvairiausias priemones, kaip antai:

• Keraminius elementus. Žuvytės, kriauklelės, jūros žvaigždės – povandeninio pasaulio motyvai vis dar populiarūs voniose. Priklijuojamas figūrėles galima įkurdinti prie vonios, kriauklės, prie veidrodžio. Jos pakels nuotaiką kasdien – tol, kol užsimanysite vonios kambaryje dar ką nors pakeisti.

• Vonios rinkiniai. Kas gali būti paprasčiau, kaip pakeisti dantų šepetėlių stiklinę, muilinę ir vonios kilimėlį? Banalu, bet tikrai efektyvu! Keletas tokių štrichų – ir vonia gali virsti žaliomis džiunglėmis arba buduaru.

REKLAMA

• Vonios užuolaidėlės. Net jei pakeistumėte visas detales savo vonioje, bet paliktumėte seną vonios užuolaidėlę – interjeras ženkliai nepasikeistų. Taigi nenuostabu, jog vonios užuolaidėlė yra laikoma itin svarbiu stiliaus elementu. Ji – tarsi penkta vonios kambario siena. Todėl jei jau nusprendėte atnaujinti vonią – pakeiskite ir užuolaidėlę, naujumo įspūdis bus garantuotas!

Vaikų kambarys: pasikeitimo stebuklas

Žodžių junginys „interjero permainos“ ne visai tinkamas vaikų kambariui. Juk čia kalbama ne apie paprasčiausią užuolaidų pakeitimą ar krėslo perstatymą, o apie didžiulę vaikiško džiaugsmo ir susižavėjimo bangą, kurią sukelia net ir menkiausių detalių pasikeitimas. Čia jums padės:

REKLAMA

• Vitražai. Tikriausiai ir jūs vaikystėje esate svajojusi, kaip smagu būtų turėti namuose savo rankomis sukurtą vitražą. Deja, jį pasidaryti tikrai nėra paprasta. Tačiau dabar, kai beveik kiekvienoje kanceliarijos prekių parduotuvėje galima nusipirkti dažų, skirtų tapyti ant stiklo, kurie vėliau lengvai nusiplauna, sukurti savo mozaiką ar piešinį ant lango – paprasčiau nei paprasta. Pafantazuokite drauge su mažaisiais ir kibkite į darbą. Kambarys atsinaujins akimirksniu. Beje, tokiais dažais galite papuošti ne tik langą, bet ir kitus stiklo paviršius, esančius kambaryje: sekcijos duris, vazas, stiklines durų detales, netgi veidrodžio kraštą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Fototapetai. Jų era jau praėjo ir kambariuose jie, atrodytų nedera, nors... vaikų kambariui fototapetai – vis dar puiki idėja. Jei tik tinkamai parinksite siužetą, mažylio džiaugsmas truks ilgai. Sunku rasti trokštamos temos fototapetą? Nepamirškite, kad fotopaslaugų ir leidybos įmonės dabar gali jūsų pasirinktą paveikslėlį perfotografuoti ir padidinti kiek tik jūs panorėsite. Taigi jūsų vaiko kambarys gali visai nesunkiai virsti džiunglėmis, Barbės pilimi ar povandeniniu laivu.

• Žvaigždėtas dangus. Juk taip norėtųsi savo atžalai nuskinti nuo dangaus visas žvaigždes! Dabar tam jums prireiks tik rinkinio su tamsoje švytinčiomis žvaigždžių ir mėnulio figūrėlėmis, kurias galite priklijuoti prie lubų. Taip suteiksite savo vaiko migdymo ritualui naujų emocijų: prieš nukeliaudamas į sapnų karalystę jis virš galvos matys mažą žvaigždėto dangaus lopinėlį!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų