REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gamta sukūrė taip, kad plaukai natūraliai išgyvena tris stadijas: anagenezės, katagenezės ir telogenezės. Anagenezė - aktyvus ir greitas plauko augimas. Katagenezė - būsena, kai plaukai nustoja augti, tačiau vyksta aktyvūs procesai plauko viduje. Telogenezė - kai plaukas nustoja augti, jo šaknyje nebevyksta jokie procesai ir seną plauką išstumia naujai augantis. Procesas prasideda iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA

Plaukų augimas, jo storis užkoduotas genetiškai. Pusė to, ką turime ant galvos, yra paveldėta, o kita pusė priklauso nuo to, kaip mes juos prižiūrime ar žalojame.

Plaukų slinkimą gali sukelti prasta mityba, sveikatos sutrikimai, vitaminų trūkumas, stresas, sezono pasikeitimas. Tai sukelia rūpesčių ir dėl odos bei nagų.

REKLAMA

Pradėti reikia nuo maisto ir gyvenimo būdo. Jūsų valgiaraštyje turi būti produktų, kuriuose yra vitaminų A, B, cinko, magnio, geležies, folio rūgšties, baltymų, nesočiųjų rūgščių. Jie puikiai atgaivins jūsų plaukus, sutvirtins nagus, oda taps skaistesnė.

Dabar vasara ir galima pievose prisirinkti gydomųjų žolelių, paruošti iš jų nuovirų, naudoti kaip arbatas, kompresus. Jei neturite tam laiko - galite vaistinėse įsigyti homeopatinių kosmetikos priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Brunetėms ir šatenėms

Tiks nuoviras iš dilgėlių. Jas reikia užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 15-20 min. Skysčiu skalaukite drėgnus, ką tik ištrinktus plaukus ir jų jau nebeperskalaukite. Nuoviras ne tik mažins plaukų slinkimą, bet ir atgaivins jų spalvą.

Šviesiaplaukėms

Tinka ramunėlių nuoviras. Ramunėles reikia užplikyti karštu vandeniu, palaikyti 15 min. ir skalauti švarius drėgnus plaukus. Jei turite laiko, galite pasigaminti kaukę. Jos sudėtis: kiaušinio trynys, šaukštas aliejaus, sutrintas svogūnas. Masę reikia gerai ištrinti, suplakti ir įmasažuoti į drėgnus švarius plaukus. Tada galvą apvynioti celofanu ir palaikyti 20 min. Po to plaukus gerai išskalauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visų plaukų tipams

Labai gerai tinka alijošius. Jis gydo galvos odą, stiprina plaukų šaknis. Alijošiaus sultis reikia išspausti ant tampono ir juo gerai įtrinti galvos odą. Tada palaukite 20-30 minučių ir po to plaukus trinkite kaip įprasta. Jei plaukų galiukai išsausėję - patepkite juos riebiu majonezu ir po kiek laiko išskalaukite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų