REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje jau galima įsigyti tvirčiausių pasaulyje vestuvinių žiedų iš volframo karbido: atsparių braižymuisi, oksidacijai ir deformacijai.„Ilgaamžiškumą lemia technologiškai sudėtingi gamybos procesai, kuriuos sudaro 30–40 etapų, primenančių deimanto apdirbimą. Lydinys gaminamas itin aukštoje 3400° C temperatūroje, o paviršius apdorojamas specialiais deimantiniais įrankiais.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Moso mineralų kietumo skalę šis metalas įvertintas 9 balais, kai titanui skiriama 6, auksui – nuo 2 iki 3, o deimantui – 10 balų. Atsparumas suteikia galimybę pagaminti vestuvinius žiedus, kurie išlaiko veidrodinį spindesį arba matinį švytėjimą“, – teigia juvelyrikos dirbinių parduotuvės direktorė Justina Šaduikienė.

REKLAMA

Volframo karbido natūrali spalva yra nuo tamsaus plieno iki šviesios platinos. Tai lemia gaminio sudėtyje naudojamos medžiagos ir apdirbimo technologijos. Dėl lydinio tankumo šie žiedai spindi ryškiau už tauriuosius metalus.

Jaunavedžiai nuo šiol gali rinktis ne tik aukso, platinos ar titano vestuvinius žiedus. Amžinos meilės simboliu gali tapti ilgaamžiai volframo karbido žiedai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų