REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos policijos pareigūnams pavyko suimti 17 vyrų, įtariamų vaikų prekyba ir išnaudojimu. Šalies pietuose policija aptiko neįtikėtiną gaujos slėptuvę, kurią apmokėdavo vaikų „uždirbtais“ pinigais.

REKLAMA
REKLAMA

Rumunų mafijos slėptuvėje buvo rasta ir AK-47 kulkosvaidžių, ir medžioklinių šautuvų, ir peilių, ir pistoletų, ir dujinių bombų, ir guminių kulkų, ir daug kitos amunicijos. Slėptuvėje taip pat rasti didžiuliai ryšuliai grynųjų pinigų su šimtais tūkstančių svarų, eurų ir Rumunijos levų. Pareigūnai taip pat aptiko prabangių automobilių, brangakmenių ir šimtus padirbtų D. Britanijos pasų ir suklastotų dokumentų, pagal kuriuos vaikų tėvai leidžia gaujos nariams prižiūrėti vaikus.

REKLAMA

Vaikai nuo septynių metų amžiaus buvo grobiami arba nuperkami iš tėvų vargingose romų bendruomenėse. Tuomet jie buvo kontrabanda gabenami į Didžiąją Britaniją kišeninėms vagystėms, vagiliavimui iš parduotuvių ir prostitucijai.

Gaujos nariai subjaurodavo ir suluošindavo vaikus, kad šie prašytų išmaldos ir vogtų. Vaikų neįgalumas padidindavo gaujos uždarbio potencialą. Kai kuriems vaikams buvo laužomos kojos ir rankos prieš išsiunčiant juos į Angliją.

REKLAMA
REKLAMA

Pelnas buvo skiriamas „romų rūmų“ statyboms. Policijos paskaičiavimais, 168 paaugliai nuo 7 iki 15 metų buvo atgabenti į Didžiąją Britaniją. Sąvadautojas, valdantis 15 mergaičių, kurios pardavinėja savo kūnus ar vagiliauja, gali uždirbti apie 2.7 milijonus svarų į metus.

Policija ėmė tirti gaujos veiklą po to, kai gavo informacijos apie dideles pinigų sumas, „sutekančias“ į romų bendruomenę viename vargingame kaime, kur buvo statomi dideli namai, vadinami „romų rūmais“.

Kai kurie vaikai jau grįžo atgal į Rumuniją ir buvo apklausti. Tikimasi, kad jie galės atpažinti kai kuriuos gaujos narius, kurie siuntė juos į D. Britaniją. Rumunijos policijos atstovo spaudai tarimu, vaikams buvo grasinama dėl didelio pavojaus jų šeimoms, jei jie bandytų pabėgti, o jų šeimoms buvo sakoma, kad vaikai nukentės, jei bandys skųstis valdžios organams.

Nelegalūs prekiautojai nusitaikė į Didžiąją Britaniją, kai rytų Europos šalys, Rumunija ir Bulgarija įstojo į Europos Sąjungą. Su vaikais dirbantys socialiniai darbuotojai tvirtina, kad kai kurios romų bendruomenės nubaudžia šeimas, kurios atsisako atiduoti savo vaikus nelegaliems prekiautojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų