REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aktorių atrankos režisieriui ir puikius policininko personažus kuriančiam Donatui Šimukauskui (31) tikrai sekasi. Ir už tai jis turi būti dėkingas netikėtai užklupusiai meilei... „Be meilės yra sunku“, - prisipažįsta aktorius, kartą patyręs skyrybas su scenos žvaigžde Ieva Šimukauskiene. Tačiau šioje istorijoje jau seniai padėtas taškas. Dabar jis džiaugiasi nauja žmona ir prieš tris mėnesius gimusia dukrele.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybinis romanas

„Jaučiu, kad praeiti metai man tikrai buvo sėkmingi“, - sako D.Šimukauskas. Skųstis likimu Donatas negali: dabar jis - laimingas antrąkart vedęs vyras ir ką tik iškeptas tėvelis. „Turiu labai gerą, gražią, visais atžvilgiais šaunią žmoną Viktę. Atrodo, kad tai yra tas mano gyvenimo žmogus, kurio man ir reikėjo. Jis į mano gyvenimą įnešė daug gražių spalvų: ir darbuose pradėjo sektis, ir man pačiam paaiškėjo daug globalių dalykų. Tik įsimylėjęs pamačiau tai, kas buvo akivaizdu, bet ko anksčiau nepastebėjau... - pasakoja Donatas. - Sakoma, kad kai šeimoje atsiranda kūdikis, ima šalti santykiai. Mes vis laukiame, kada prasidės tas atšalimas, tačiau kol kas mums labai gera kartu gyventi“.

REKLAMA

Tai buvo tikrų tikriausias tarnybinis romanas: Viktė atėjo atlikti praktikos į „Aktorių agentūrą“, kurioje darbuojasi D. Šimukauskas. Po kurio laiko tarp merginos ir Donato užgimė romantiški jausmai. O po mėnesio draugystės vyras pasipiršo savo mylimajai. „O ko čia laukti? Būna, kad poros draugauja dešimt metų, tačiau jei tai nėra tavo žmogus, tada nė nesinori pirštis. Kai tik pradėjome draugauti, jau tada buvo aišku, kad šita pažintis taip paprastai nesibaigs, kad viskas bus kur kas įdomiau“, - sako laimingai vedęs D.Šimukauskas. Įdomi detalė: per Donato ir Viktės vestuves savo mylimajai pasipiršo ir aktoriaus brolis Ramūnas Šimukauskas, kurio veidas dažnai šmėžuoja žydruosiuose televizijos ekranuose.

REKLAMA
REKLAMA

Trynių beieškant

Donatui kuo puikiausiai sekasi ir darbe. Jis - aktorių atrankos režisierius, dirbantis su Andriumi Paulavičiumi, t.y. žmogus, kuris aktorius atrenka reklamoms ar filmams. Kaip tik Donatas neseniai grįžo iš Londono. Režisierius Emilis Vėlyvis savo naujam filmui ieško talentingų aktorių. „Mes tik pradėjome paieškas, bet jau radome vieną labai gerą personažą, - džiaugiasi D.Šimukauskas. - Darbe tikrai yra daug streso, nes žmones pardavinėti - tai ne baldus. Tiesiai šviesiai kalbant, mes užsiimame žmonių arba, kitaip sakant, talentų prekyba. Kai turi pardavinėti daiktus, tai jie nekeičia nuomonės kas tris minutes. O jeigu tai yra žmogus, ypač moteris, ir dar blondinė, tai ji nuomonę keičia dar greičiau. Atrodo, jau sutiko su vienomis sąlygomis, bet staiga ėmė ir persigalvojo. Su tokiais žmonėmis būna labai sunku dirbti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reklamoms paklausiausi 30-40 metų vyrai ir moterys, turintys reprezentatyvią išvaizdą, taip pat visada reikalingi talentingi vaidinantys vaikai. Tačiau būna ir nelengvų užsakymų, kai reikia rasti trisdešimties metų trynes ar gražuolį vyrą, nes tokių Lietuvoje, pasirodo, nėra daug.

Nesikremta dėl skyrybų

Galbūt daugelis nežino, kad televizijos ekranuose sužibėjusi aktorė, šokėja, pedagogė, LNK projekto „Žvaigždžių duetai“ vedėja I.Šimukauskienė yra buvusi Donato žmona. Su ja aktorius yra išgyvenęs maždaug devynerius metus, tačiau pora išsiskyrė gražiuoju, be jokio drabstymosi purvais, kaip įprasta besiskiriantiems sutuoktiniams.

REKLAMA

„Palinkėkime Ievai sėkmės! Aš manau, kad ta sėkmė jai irgi atėjo tuo pat metu. Sprendžiant iš to, ką rašo žiniasklaida ar rodo televizija, atrodo, kad jai gyvenime irgi labai sekasi. Ir tas posūkis jai išėjo į naudą. Abiem mums išėjo į naudą“, - sako dėl skyrybų nuoskaudos nebejaučiantis vyras. (Beje, kai Ieva kaip vedėja pasirodė „Žvaigždžių duetuose“, Donatas jai geranoriškai yra davęs ir kelis aktorinio meistriškumo patarimus.)

O ar naują gyvenimą pradėjęs Donatas neprieštarauja, kad jo buvusi žmona pasiliko jo pavardę? „Galėjo susigrąžinti ir savo mergautinę, bet supratau, kad jai labai reikia tos pavardės. Buvo galima prieštarauti ir nesutikti, tačiau nesinorėjo iš musės daryti dramblio, - aiškina jis. - Jeigu pasižiūrėtume į pavardžių žodyną, tai mūsų retoka pavardė kilo nuo krikšto vardo Simonas (lenkiškai - Szymasz). Kadangi tas krikšto vardas skambėjo gana juokingai, tai lietuviai jį supaprastino, vadindami Šimu ar Šimuku“.

REKLAMA

Policininko vaidmuo

Aktoriai Donatas ir Ramūnas Šimukauskai užaugo Kauno Šančių rajone. Kuris jų buvo išdaigas krečiantis padūkėlis, o kuris ramesnio būdo tylenis?

„Brolis už mane yra vyresnis penkeriais metais, todėl vaikystėje nuo jo gaudavau į kaulus, tačiau konfliktinę situaciją išprovokuodavau aš... (Šypsosi.) Mano brolis yra daugiau linkęs į filosofiją, į gilius pamąstymus, kurie mane užplūdo kur kas vėliau. Jis nuo vaikystės buvo toks gilus ir kur kas ramesnis vaikas. Netgi tėvai turėdavo kur kas mažiau bėdos su juo negu su manimi. Taigi jis liko Kaune, o aš atvažiavau į Vilnių. Matyt, kurioje nors vietoje man yra pramušta galva, kad reikia rizikuoti, vis ką nors veikti. Jau keturiolika metų gyvenu Vilniuje, dar buvau grįžęs porai metų į Kauną, bet vėl kažkaip likimas numetė atgal“, - pasakoja Donatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktoryste Donatas susidomėjo anksčiau už vyresnįjį brolį. Nuo dvylikos metų lankė aktorinius būrelius, tada įstojo į tuometę Muzikos akademiją. „Kai baigiau mokslus, bandžiau ir teatre dirbti. Tačiau teatre, kol pasiekiamas rezultatas, laukia labai ilgas procesas. Labai smagu vaidinti ar važinėti gastrolių, bet nepasakyčiau, kad labai smagu taip ilgai repetuoti. Bet man labai patiko vaidinti kine. Tačiau, kaip žinoma, kino Lietuvoje nėra daug“, - pasakoja aktorius.

Donatas vaidino Artūro ir Žeraldo Povilaičių filme „5 dienų avantiūra“ bei populiarumo sulaukusiuose E.Vėlyvio „Zero“ ir „Zero II“. Ten atliko savo tradicinį policininko vaidmenį. „Kitokių vaidmenų negaunu pastaruoju metu, vaidinu tik policininkus. Gal yra piktų policininkų, kuriems nepatinka mano atliekamas personažas, bet kiek teko bendrauti, visi sakė, kad tai yra lengvai atpažįstamas personažas ir kiekviename skyriuje toks yra. Dar esu vaidinęs policijos seržantą, kariškius, kunigus ir taksistus“, - pasakoja jis.

REKLAMA

Aktorius yra tvarkingas vairuotojas, todėl nesivelia į konfliktus su kelių policininkais. Na, o kai nori ekstremalių pojūčių, lekia į gūdžius pelkėtus miškus neseniai įsigytu džipu. Mat su šeima gyvena šalia miškų link Baltarusijos, todėl žiemą susiduria su nevalytų kelių problema: „Pasigirsiu, po Naujųjų metų užklupus didžiajai pūgai, kai daugelyje Lietuvos vietų dingo elektra, pas mus buvo pripustyta maždaug 80 cm sniego. Tai įsivaizduokite, su savo džipu aš tą 80 cm įveikiau... Smagu įveikti neįveikiamą kelią“.

Autorė Deimantė Zailskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų